logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  43/405 >>

7. Tallósi séta a mellrák megelőzésért

26.10.2021 09:15 | Kosár Margit

   Tallós község rendezvénynaptárát pár éve egy újabb esemény színesíti. A sok kulturális, sport és társadalmi rendezvény mellé 2016- tól bekerült egy újabb, nagyon fontos, nehezen behatárolható akció: séta a mellrák megelőzéséért.

   Az egészségügyi statisztikai adatok alapján a mellrák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a nők körében. Szerencsére, a gyógyulás és gyógyítás szempontjából is az élvonalban tanyázik a mellrák. Természetesen egy sétával évente nem lehet megelőzni ezt az alattomos betegséget, de figyelemfelkeltő szándéka, óriási eszmei mondanivalója van.

   Ebben az évben 2021. szeptember 18-ra terveztük a sétát, a már megszokott célponthoz, a Maticza-malomhoz. A szervezőket örömmel töltötte el, amikor a nyár folyamán a régi, visszatérő, valamint a jövendő új  sétálók folyamatosan érdeklődtek, hogy az érvényben levő járványügyi előírások mellett megvalósul-e a séta.

   A séta napján, szombat délután, az indulás előtt, az elszánt társaságot a szemerkélő eső próbálta elijeszteni a két és fél kilométeres táv megtételétől. A tallósi, vezekényi, hidaskürti, vízkeleti, feketenyéki, felsőszeli, galántai, légi, bősi, valamint a Pozsonyból és Budapestről érkezett érkezettő hölgyek és néhány úr, fenntartás nélkül nekivágtak  a sétának. A napocska látva kedves csapatunkat, pár perc múlva mosolyával elkergette az esőfelhőket, és vidáman kísérte utunkat. A festői környezetben a Kis-Dunánál, a Malom Csárdában az elfáradt sétálók megpihenhettek, a hazavezető utat már egyénileg tették meg. A sétálók életkora 3 és 75 év között volt. Két négylábú kedvenc is sétált gazdájával együtt. A helyi önkormányzat az idén is frissítővel és a rózsaszín kendővel ajándékozta meg a résztvevőket, akik több mint hatvanan voltak.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  43/405 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat