logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  257/456 >>

Zene s a rock - Szwingatlan ügynökség

7.10.2020 20:25 | eReS

   „A szving vagy swing (más nevén swing jazz) a jazz egyik műfaja, ami a harmincas évek elején alakult ki, és 1935-re meghatározó zenei stílus lett az Amerikai Egyesült Államokban.“ Ezt a leírást találjuk az internet tudásoldalán arról a zenei stílusról, amit a megingathatatlan „ügynökök“ zenekara játszik. A Golddies együttesből kinőtt Szwingatlan ügynökséget  meg kell hallgatni és beleszeretni. A mai fölállás mintegy nyolc éve nem változott. Megingathatatlanul a  szving lett a meghatározó zenei irány. Ennek a legfontosabb eleme a frappáns, érthető, valamit mindig elmesélő, nem közhelyekkel operáló  eredeti magyar szöveg. A két háború között született dalokat ma eljátszani és velük színpadra lépni falunapon nagy kockázat, de a zenekar ezt jól csinálja, felvállalta teljes mellszélességgel és az évi mintegy 20 meghívás bizonyítja, hogy igenis van erre igény. A válogatott „All star“ zenekartagok Csallóköztől Mátyusföldön át a Bodrogközig a Felvidékről verbuválódtak. Nagymegyeren van a próbaterem, ahol heti 4-6 órát tölt énekléssel, gyakorlással a dunaszerdahelyi és a nádszegi tanítónő, a dobos, a gitárosok és a harsonás. A Szwingatlan ügynökség (Golddies) zenekar tagjai: Fülöp Leona – ének, Varga Hédi – ének, Jožko Šmida – pozaun, Varga Frici – basszusgitár és ének, Farkas Péter – dob, Lovas Tibor – gitár és ének. Az igényes zene megkívánja a rendszeres gyakorlást, a zenekar ma már megélne a fellépések díjából, de nem ez a cél. Mindenkinek van civil foglalkozása. A profizmus látszik a játékon és a megjelenésen. Nem véletlenül voltak meghívott előadók a Tatai Vízvirág Fesztiválon, a Nyírbátori Zenei Napokon, vagy a Kassai Magyar Dal Napján. Van műsoruk nagyszabású koncertfellépésre, és fel tudnak lépni térzeneként az utcabálon ugyanúgy, mint kerti pikniken. Augusztus 28-án Dunaszerdahelyen, 29-én Királyfán lépnek fel. Sokat mond a zenekar weboldala www.golddies.sk. Ha rákattintunk ismerős dallamok szólalnak meg: Tenyeremen hordom..., Hol nyerte magát a mamám tombolán?, Önben a szexepil korántsem tombol ám..., 2x2 néha 5 ..., Elég volt nékem magából ... .

   Aki mást is akar hallani élőben, mint a pop-rock-sláger-mulatós zenét akkor menjen el az Ügynökségre és hallgasson szvinget! Megéri.       


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  257/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat