logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  261/456 >>

Zene s a rock - Retrofeszt Nádszegen

2.9.2020 19:08 | eReS

   „Első Nádszegi Retro Fesztivál“, ezen a néven hirdették meg a szervezők a nádszegi sportpályán megrendezett nyárnyitó bulit. A falu focipályája komoly átalakuláson ment végbe az utóbbi években. Amióta az új, ambíciózus fiatalokból álló vezetés átvette a focicsapat irányítását, a pályán sok mindem megváltozott. Felújított öltözők, új székek a nézőtéren, megjavított tető, renovált fűtésrendszer, fűgondozás a rendbehozott edzőpályán. A változások, a felújítások a falu költségvetését nem terhelték.

   A hat nádszegi focicsapatot fenntartani nem kis költség. Ezt a sportszervezet tagjai és vezetősége úgy oldja meg, hogy sok támogatóval, rengeteg társadalmi munkával bevételeket szerez a klubnak. Az idén sikerült a falu eddig kihasználatlan, udvaron heverő, gyommal benőtt színpadát a pályára hozni és felállítani. Nem volt olcsó mulatság, de remélhetőleg megérte a befektetés. A sportpálya eddig is szinte mindennemű rendezvénynek helyt tudott adni, de most már egy-két ezer ember kiszolgálására is alkalmas.

   A színpad felavatására került sor 2020. július 11-én. A plakátokon hirdetett fellépők mind eljöttek. 18.30- kor már itt volt a Balatone dikor, ma háromtagú disco és funky feldolgozásokat játszó 10 éves dunaszerdahelyi zenekar, a Happy Gang, az 1996-tól létező magyarországi formáció, most Corry, az alapító tag partyzenét szolgáltat. Betty Love, azaz Boros Bernadett a 1993-ban indult Soho Party együttessel, most önálló karriert fut szerelmes művésznevén. És hát a TNT-zenekar, a rendezvény igazi vonzereje, sztárzenekara. A TNT 1996-ban alakult, majd egy évre rá robbantott igazán a győri formáció. A „Titkos üzenet“ szállt a szélben és a slágerlisták élén landolt a dal 1996-ban.

   Este fél tízre már az eső is alábbhagyott, és a rajongók tömege taposta a füvet a színpad előtt. A Kozmix majdnem lemaradt a nádszegi buliról, mert ugyanebben az időben Budapesten koncertezett volna. A vírus miatt a pesti koncert elmaradt, így el tudtak jönni ide. Ezzel megmentették a nádszegieket Győzike palóc tájszólásától. Nem hallottuk tehát a TV sorozat főhősét, pedig ő készségesen állt volna rendelkezésünkre. Valaso Ferenc, a műsor fellépőinek szervezője nagyhirtelen, pár nappal az akció előtt őt tudta volna hozni. A bulizókat a lemezlovas DJ Dominque tartotta hajnal 3-ig hangulatban, igazi 70-80-90-es évekbeli retro slágerekkel.

   Az „Első Nádszegi Retro Fesztivál“ minden nehézség ellenére sikert hozott szervezőknek, fellépőknek, és nem utolsó sorban a közönségnek. Volt étel, ital, WC, tömeg, kézfertőtlenítő és szájmaszk. Az éjszakát túlélték azok a falubeliek is, akik a csukott hálószobaablakon át is érezték a gyomrukban a basszus lüktetését.

   Várjuk a második retro-fesztivált, remélve, hogy talán a 90-es évektől előbbre is tekintenek a szervezők. Lesznek majd valódi retro zenekarok, igazi retro hangzással és retro zenészekkel, akik még nem ismerték a playbacket, a karaokét és az automata szintetizátort. Ők még élőben verték a dobokat, tépték a húrokat, és gyúrták a zongorát.                   


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  261/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat