logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  344/456 >>

TERRA Hírújság – májusi szám 2019

15.5.2019 10:23

   A havilap májusi címlapján a színjátszók területi fesztiváljának győztes együttese, a vezekényi Görbetükör látható. A Csemadok oldalakon ennek a fesztiválnak a kiértékelőjét olvashatjuk a zsűri egyik tagja, Havasi Péter tollából.

   A mi Kodályunk címmel Mézes Rudolf a Kodály filmtrilógia első részének bemutatójáról, a forgatás körülményeiről ír beszámolójában.

   Tardoskedd, Zsigárd, Deáki, Felsőszeli, Diószeg, Nagymácséd, Nagyfödémes történéseiről a Lezajlott események rovatban olvashatunk. A Megbecsültek Társasága áprilisi tevékenységéről és májusi terveiről is érdekes írások szólnak, ahogy a GAVIT polgári társulás Mobil falak a magyar óvodákban, és a szervezet nyári táborainak 8. évfolyamát meghirdető cikkek is figyelemfelkeltőek.

   Bakterek és sírásók Vízkeleten, Gelence, az elveszett paradicsom, és a Farkasd mezőváros története című dolgozatok a Helytörténeti rovatot gazdagítják.

   A lap programajánlójában Kóbor János vágkirályfai közönségtalálkozójára, Dr. Papp Lajos szívsebész deáki előadására, a Hazajárók peredi útibeszámolóira, és a május 18-án megrendezendő nagymácsédi kolbásztöltő versenyre és sörfesztiválra találunk meghívót.

   A Tanácsadó rovatban a már időszerű kullancsveszélyre az orvos, MUDr. Czellárik Mária figyelmeztet. Baranyay Zsolt EU-s parlamenti képviselőjelölt választásokkal kapcsolatos írását a Közéleti rovatban találjuk.

   A Terra Főzőcskében ezúttal finom saláták receptjeit kínálja a rovat vezetője, Szabó Éva. A gyermekoldalakon Friedrich Klára rovásíráskutató új rovatát találjuk, Rovásiskola néven.

   Mi van az asztalfiókban? - címmel új rovatot indít a lap, melyben elsőként a nagyfödémesi Száraz Pál, novellák és gyermekversek alkotója számol be terveiről.

   Az V. Szeli Félmaraton és a VII. Felsőszeli Tízes meghívóját, valamint a gazdag kísérőrendezvények programját a sportoldalakon találja az érdeklődő olvasó.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  344/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat