logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  52/345 >>

TERRA Hírújság – 2021 októbere

24.10.2021 11:19

   A hónap legelején gazdag tartalommal jelent meg a mátyusföldi havilap, amely vezércikkében az aradi vértanúkra emlékezik.

   A Lezajlott események rovatban az utóbbi időszak számos sikeres rendezvényéről olvashatunk képes beszámolót: A Pereden megrendezett Népművészeti- és Borfesztivál eseményeiről, a Tardoskedden megtartott Rozmaringok találkozójáról, a negyedi szüreti felvonulástól, a deáki sárkányeregetésről, valamint a rák megelőzéséért szervezett tallósi egészségügyi sétáról.

   A Megbecsültek Társasága legutóbbi kirándulásáról és a közeljövő terveiről Horváth Judit számol be.

   A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében Farkasdon egy új óvodát, Zsigárdon pedig a vidék egyetlen magyar bölcsődéjét adták át ünnepélyes keretek között. Mindkét eseményről tudósítást olvashatnak.

   Az Intézmények rovatban a Csodaszarvas nyomában címmel a hidaskürti iskolások nyári táboráról, illetve az óvodapedagógusok számára megrendezett kecskeméti Csillagszemű táborról számolnak be a régiónkat képviselő pedagógusok.

   A politikának a közérdeket, a népet kell szolgálnia! – a címe Baranyay Zsolt jogász írásának.

   Júniustól bűncselekménynek számít az internetes zaklatás. Ez a témája a Jogi rovat írásának JUDr. Bános Róbert ügyvéd tollából.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató rovásírásos emlékeket bemutató sorozata, amelyben Árpád-kori rovásemlékeket mutatja be a szerző.

   A 92. Ünnepi Könyvhét budapesti eseményeiről, pontosabban mátyusföldi íróink részvételéről a fesztivál rendezvényein - Morovics Ibolya számol be. A Nagykárolyi gróf Károlyi család ezer éves története című könyvét a szerző, Szabó Imre mutatta be Farkasdon. A bemutatóról a könyv fordítója és szerkesztője, Birkus Margit ír.

   Felelősséggel vizeink jövőjéért címmel Baranyay Zsolt a zsigárdi Fehér Fűz egyesület elnöke értekezik.

   A Terra Főzőcske rovatban Szabó Éva ezúttal különleges húsételek receptjeit ajánlja.

   A Zenesarokban a Retrock Party Band mátyusföldi zenekar énekesét, Tóth Barbarát mutatja be a rovat vezetője, Rózsa Sándor.

   Tóth Zsoltot, a peredi K&T mäso húsfeldolgozó üzem tulajdonosát a vállalat tevékenységéről, termékeiről és újdonságairól kérdezte a lap szerkesztője.

 

    A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  52/345 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat