logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  108/413 >>

TERRA Hírújság – 2021 decembere

22.12.2021 10:21

   Advent és a karácsony varázsa címmel Erdélyi Pál, farkasdi református lelkész írását közli vezércikkében a lap. A Helytörténet rovat anyaga is az ünnepekhez kötődik, régi deáki és zsigárdi karácsonyi szokásokról olvashatunk.

   Mátyusföld bemutatkozik címmel Budapesten, a Magyarság Házában előadott műsorukról Sz. Manczal Erzsébet írt képes beszámolót. Mészáros Magdolna pedig a Kincskeresők galántai országos konferenciájáról tudósít. A Lezajlott események rovatban olvashatunk még a vágkirályfai éneklőcsoport a járvány idején végzett közhasznú tevékenységéről, valamint a Naszvadon megrendezett Országos Citeratalálkozó eseményeiről is.

   Futó Mária a XX. Kodály Zoltán Hegedűverseny történéseit foglalja össze, a siklósi vendégek nevében pedig Zagyváné Dolgos Éva hegedűtanár köszöni meg a részvételt. A Csemadok következő oldalain a Kodály Napok eseményeiről és Egy Díj születésének körülményeitől olvashatunk, ez utóbbi írást Mézes Rudolf jegyzi.

   Lapunk decemberi riportját Mačica Zdenkával, Kosút község polgármesterével készítette munkatársunk, Bilik Erzsébet.

   Sikertelen árverés és a jelzálog elévülése a címe JUDr. Bános Róbert ügyvéd írásának. A Vélemények rovatban Jóba Alajos a Szabad akarat diadala című jegyzetében osztja meg velünk gondolatait.

   Az Intézmények rovat oldalain a zsigárdi iskolások Hajdú-Bihar megyében tett tanulmányi útjáról olvashatunk. A Népdalkörök II. Peredi Fesztiváljáról a Szervezetek rovat oldalain találunk beszámolót.

   Friedrich Klára rovásíráskutató sorozatának címe Egy tudós esete a gyergyószárhelyi botra rótt naptárral.

   Egressy Béni fesztiváldíjban részesült több évtizedes színházi tevékenysége elismeréseképpen Srejner Tibor, a diószegi Hahota színjátszócsoport vezetője. Erről és eddigi színházszervezői- és rendezői munkájáról tájékoztatjuk olvasóinkat.

   Életünk egyharmadát ágyban töltjük - hangsúlyozza Czafík Margit, a galántai Czafík Bútoráruház egyik tulajdonosa, lapunk vele készült riportjában, - ezért nem mindegy milyen ágyat vásárolunk.

   A Színes rovarban Ládák címmel olvashatunk visszaemlékezést a mátyusföldi rockzenekarok hőskoráról, Rózsa Sándor tollából.

   A TERRA Főzőcskében Szabó Éva ezúttal is finom ételek receptjeit ajánlja.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  108/413 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat