logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  49/451 >>

MEGYEI HIREK

30.3.2023 14:02 | Berényi József, alelnök

   Nagyszombat Megye Képviselő-testülete 2023. február 17-i üléséről

   Nagyszombat megye ismét meghirdette pályázati felhívásait a helyi önkormányzatok és a megye területén működő civil szervezetek rendezvényeinek és tevékenységeinek támogatására. Pályázni a kultúra, szociális ügyek, sport, egészségügy és környezetvédelem területét érintő közérdekű tevékenységekre lehet. Az önkormányzat erre a célra fél millió eurót különített el.

  Továbbá a megye regionális fejlesztéseinek támogatására az előző évekhez hasonlóan pályázati felhívást tesz közzé ugyancsak 500 ezer euró összegben. Változást jelent a kiírás feltételei között, hogy az összeg a regionalitás elvét követve a lakosság számával arányosan – Galántai járás 84,5 ezer, Dunaszerdahelyi járás 110 ezer euró - került szétosztásra. A kiírás a megye területén működő helyi akciócsoportokra, idegenforgalmi szervezetekre, polgári társulásokra és nonprofit szervezetekre vonatkozik. A pályázat pénzügyi kerete 3 és 50 ezer euró.

   A pályázati felhívások részleteiről a megye a https://esluzby.trnava-vuc.sk/detail-sluzby?code=dotacie-r2022 honlapján tájékoztat.

   A Szlovákiában tapasztalható áremelkedések miatt Nagyszombat megye is kénytelen növelni a középiskolai diákok étkeztetésének hozzájárulásait. A szülők ezentúl 1,61 euró helyett 2 eurót fizetnek majd. A megye hozzájárulása pedig 1,68 euró helyett 2,10 euró lesz. A szülőknek ez az emelés havi 20 euró többletkiadást jelent.

   Hasonlóképpen a növekvő fenntartási költségek kiegyenlítésére a megye növelni fogja hozzájárulását a nyelviskolák, szabadidőközpontok, iskolai kollégiumok és más középiskolai szintű oktatási intézmények számára.  Az eddigi éves 4,5 millió eurós hozzájárulást 714 ezer euróval növeljük a 2023-as évben.

   Az SzK Környezetvédelmi Minisztériuma nyilvánosságra hozta a Duna-menti Nemzeti Park létrehozásáról szóló elképzelését. Sajnos, mindezt az érintett csallóközi helyi önkormányzatok, társadalmi szervezetek, vállalkozók, föld- és erdőtulajdonosok bevonása, tájékoztatása nélkül. Ezért a megyei közgyűlésen javasoltuk, hogy szakbizottságaink szervezzenek március első felében kihelyezett ülést a régióban, amely lehetőséget teremt a minisztérium képviselőivel a vitatott kérdések széleskörű megbeszélésére.

   A megye képviselőtestület Szövetség csoportja nevében


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  49/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat