logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  124/468 >>

DARÁZSCIN BORHÁZ

26.5.2022 21:23 | Szabó Frigyes

   Kellemes környezet, finom ételek és jó borok

   A főútról is jól látható a templom mögötti utca legszebb homlokzatú épülete, a Darázsvin Borház. A tulajdonossal, Darázs Zsolttal beszélgettünk a vidékünkön nem mindennapi vállalkozásról.

   A nagyapa, Darázs András házát Molnár László deáki építész tervei alapján alakították újjá. Paulovics Gábor vezekényi kőművesmester munkájának eredménye a tágas, világos és esztétikus nagyterem is, amelybe egy árnyas udvarról jutunk be, és amelyet a tulajdonos és családtagjai jó ízléssel rendeztek be egy ugyancsak kitűnő asztalosmester segítségével. A túlnyomórészt tölgyfából készült bútorzat, az ötletes megvilágítás és a százéves tartógerendák különleges hangulatot teremtenek. A teremből egy borospince lejárata nyílik, a pincében teli hordók sorakoznak, harmatos flaskókban pihen a bor.

   A nemrégiben átadott vendégházban már több rendezvényt tartottak. Ünnepi családi esemény, cégi összejövetel és osztálytalálkozó helyszíne is volt már a borház. Átadása óta több zártkörű borvacsorát is szervezett a tulajdonos, amelyek alkalmával teljes menüt biztosít, valamint 8 fajta, az ételekhez illő bort kínál. Egy borvacsora időtartama 4 óra, a borospince meglátogatásával együtt. Az étkeket Kožuch András, vágsellyei vendéglőjéből biztosítják. A desszertet Darázs Noémi keszíti, édes rosé bor jár hozzá. Az italra nincs gondjuk, hiszen Darázs Zsoltot kitűnő borairól ismerik a vidéken. Borait számtalan regionális és országos borversenyen díjazták. A 2019-es dunaszerdahelyi MUN-DUS nemzetközi borversenyen a 2017-as évjáratú Cabernet Sauvignon vörösbora nyert díjat, a Víno Bojnice országos bormustrán, ugyancsak 2019-ben, a 2017-es évjáratú Cuvée franc vörösborával a verseny Abszolút Bajnoka címet érdemelte ki. Két év kihagyás után ismét két jelentős borversenyre kapott meghívást, bízik a sikerben.

   Felhívjuk mindazok figyelmét, akik valamilyen családi esemény megünneplését tervezik, vagy egy hangulatos cégi rendezvény, baráti összejövetel megrendezésén gondolkodnak, érdeklődjenek a PEREDI BORHÁZ kínálta szolgáltatások felől! A szép és kellemes környezet adott, az ételek minősége garantált, a bor pedig háznál van. Mindez kedvező áron és vendégszerető kiszolgálás mellett.

 

Elérhetőség:

Darázsvin Kft.

Pered, Főút 149

tel.: 0905/332 607

e-mail: zsolt@darazsvin.sk

www.darazsvin.sk


Fotó: Horváth Barbi
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  124/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat