logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  75/85 >>

50 éves a Tallósi Speciális Alapiskola

21.1.2018 11:39 | Farkas Éva

   Az évfordulók önmagukért beszélnek, tehát ünnepelni, emlékezni jönnek össze az emberek. Sok szép pillanatot közösen átélni. Szavakat, mondatokat, gondolatokat és lelket melengető érzéseket átélni. Ez történt 2017. november 16-án, amikor a Tallósi Speciális Alapiskola ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját.

   Az iskola ebédlője zsúfolásig megtelt vendégekkel. Nagyon sokan összegyűltek megadni a tiszteletet a múltnak, amelyben az intézmény minden dolgozójának és tanulójának ott a része. Fantasztikus érzés volt végignézni a sorokon, s látni, hogy szinte mindenki ott volt, aki fontos számunkra, és akiről mi is gondoltuk, hogy fontosak vagyunk számára.

   Az iskola igazgatónője Farkas Éva meleg szeretettel köszöntötte a megjelenteket.

   Az ünnepség az iskola történelmének bemutatásával folytatódott. Ezt követte intézményünk igazgatónőjének ünnepi beszéde, melyben megköszönte minden kedves volt kollégának, alkalmazottnak azt az elszánt alkotó munkát, amellyel felépítették, megteremtették a most 50 éves Tallósi Speciális Alapiskolát. Fél évszázad túl nagy idő ahhoz, hogy érzelmektől mentesen lehessen végiggondolni. Különösen akkor hatódik meg az ember, amikor készülődés közben hirtelen rádöbben, hogy ebből az 50-ből bizony közel 30 évnek ő is részese volt.

   Tisztelettel és megkülönböztetett figyelemmel gondoltunk mindazon pedagógus kollégánkra, alkalmazottunkra és tanítványainkra, akik már nincsenek közöttünk, s kiknek emlékét szívünkben őrizzük tovább.

   Az iskola igazgatónője hangsúlyozta, hogy hálát ad a sorsnak azért, hogy az iszonyatos tempóban változó időszakban is nagyszerű partnerekkel, kollégákkal van körülvéve, akik hozzá hasonlóan gondolkodnak. Csakis így, ennek a példás összefogásnak, együttgondolkodásnak köszönhető, hogy nagycsaládként szépen, eredményesen tudnak dolgozni.

   Az ünnepi összejövetel következő részében a köszönő oklevelek átadására került sor. Iskolánk igazgatónője köszönő oklevelet adott át Gágyor Józsefnek, Králik Lászlónak, iskolánk előző igazgatóinak az intézmény vezetése során elért eredményekért és az odaadó tevékenységért, valamint ugyancsak köszönő levelet nyújtott át a Nagyszombati Járási Hivatal Iskolaügyi osztálya képviselőinek a gyümölcsöző együttműködésért.

   Az ünnepi beszédeket, köszöntőket követően lélekmelegítő műsorral ajándékozták meg a megjelenteket az iskola diákjai. Kisdiákjaink népi mondókákkal, versikékkel és mozgásos játékokkal szórakoztatták a közönséget. Idősebb tanulóink pedig mulatós nótákkal és énekekkel alapozták meg a jelenlévők hangulatát.

   A hivatalos rész befejeztével pedig minden meghívott vendégnek egy kiadványt ajándékoztunk, melyet ebből a jubileumi alkalomból jelentetett meg az iskola. E kiadvány bemutatja iskolánk történetét, sok-sok képpel illusztrálva az eseményeket. 
Az ünnepség ebéddel folytatódott, majd sor került az ünnepi torta megkóstolására is.
Egy meghitt, örömteli délutánt töltöttünk együtt, melyet áthatott a viszontlátás öröme és a régi emlékek felidézése. Feltöltődtünk energiával és sok-sok szeretettel, s újra átélhettük az intézményben eltöltött évek emlékeit és eseményeit.

 

„Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Felejts el mindent, ami a hétköznapok szertartása és feladata. Az ünnep különbözés, mély és varázslatos rendhagyás.”

/Márai Sándor/

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  75/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat