Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  159/238 >>

Mi vagyunk a Nádaska!

22.7.2018 08:27 | -isk

   A Nádaska egy fiatal színjátszó csoport, amely a Nádszegi Alapiskola mellett működő Szabadidőközpontnál működik.

   A csoport tavaly alakult, tagjai egy osztályba járnak, ők a Nádszegi Alapiskola 6. A osztályos tanulói. Tanító nénijük, aki egyben a csoport vezetője, Fülöp Leona már régóta barátkozott a gondolattal, hogy egy színjátszó csoportot vagy előadói kört működtessen. Szinte mindig dolgozott a keze alatt egy-egy csoport, akik különböző alkalmakra műsort készítettek.

   A tavalyi évben végre megszületett a Nádaska, aki az év folyamán minden jeles alkalomra készült egy kis előadással. Ebben az évben viszont úgy gondolta a csoport vezetője, aki egyben a magyartanáruk is, hogy a 6-os irodalmi tananyag fő témájából, vagyis a Toldiból előadást állít össze, amivel beneveztek a Duna Menti Tavaszra is. A másik ok, ami miatt a Toldira esett a választás, az-az, hogy Szarka Gyula, Kossuth-díjas zeneszerző, zenész, községük lakosa, és az ő Toldiját ismerik, nagyon szeretik, és a zenész nagy tisztelőjeként fel szerették volna használni az előadásukban.

   Így született meg Arany János elbeszélő költeménye és Szarka Gyula zenéje alapján a Toldi előadás.

   2018.5.14-én volt a 43. Duna Menti Tavasz regionális fesztiválja Nyárasdon, ahol a csoport sikeresen szerepelt, és továbbjutott az országos döntőbe.

   Nagyon örültek, hogy a sok munkának ilyen szép eredménye lett. A további munkájukhoz pedig sok sikert kívánunk!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  159/238 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom