Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  12/398 >>

Regionális megemlékezés Pereden

27.4.2022 20:32 | /szf/

   Sokan, több mint háromszázan vettünk részt március 15-én a peredi regionális emlékünnepélyen. Az 1849. június 21-én vívott peredi ütközetben elesett magyar hősök emlékművénél a falubeliek és környékbeliek gyűltek össze két év után megkötöttségek nélkül, szabadon.

   A Peredi Dalárda közreműködésével, Jónás Katalin vezényletével, kezdődő ünnepélyt a községi önkormányzat és a Csemadok helyi alapszervezete nevében Jurás Lívia, a szervezet elnöke nyitotta meg. Az alapiskola színvonalas zenés-verses összeállítása a gyerekek tehetségét és a felkészítő pedagógus szakismeretét bizonyította. Ünnepi beszédet a település polgármestere, Mgr. Kőrösi Ildikó, megyei képviselő mondott.

   Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége képviseletében Leskó László Tamás katonai attasé köszöntötte az egybegyűlteket és olvasta fel Orbán Viktor levelét.

   Beszédét követően Kovács Tibor, a Microwell Kft. tulajdonosa szólt az ünneplőkhöz, felidézve egy hatvanas évekbeli iskolai tanulmányút részleteit, amikor a deáki iskolások több mint kétszáz fős koszorúzni készülő csapata nem érhetett el a szoborhoz. Megemlítette, hogy ennek emlékére ma egy busznyi deáki gyerek számára tette lehetővé a részvételt.

   Az ünnepély koszorúk elhelyezésével folytatódott. Először a helyi önkormányzat, a nagykövetség küldötte, a szomszédos települések önkormányzatainak küldöttségei koszorúztak. Őket a társadalmi szervezetek járási és helyi vezetői, intézmények, társulások, egyházközségek képviselői követték.

   A rendezvény a magyar Himnusz eléneklésével ért véget.


Fotó: Baranyay Alajos
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  12/398 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom