logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  437/451 >>

Még mindig karácsony, Nemeskosút

14.3.2017 14:22 | Bilik Erzsébet

   A kosúti karácsonyi vásár nagyban eltért az eddig megszokottaktól. Mgr. Mačica Zdenka polgármester asszony a helyi tömegszervezeteket is bekapcsolta, így akik eljöttek és vásároltak a készítményekből, fogyasztották az ételeket és italokat, az iskolákon, óvodán, magánszemélyeken kívül támogatták a Szlovákiai Nyugdíjas Szövetség, a Szlovák Vöröskereszt, a Matica slovenská és az Egészségkárosodottak Szövetsége helyi alapszervezeteit is.

   A pedagógusok, tanulók és a szülők bebizonyították ügyességüket, kreativitásukat. A látogatók szívesen vásárolták meg a szebbnél szebb dísztárgyakat, mézeskalácsot. A két nap folyamán a kultúrház előcsarnokában mindenki kedvére fogyaszthatott lacipecsenyét, forralt bort, puncsot, teát, lángost, palacsintát, káposztalevest, lepényt, pogácsát, kenős falatkákat...

   A vásár különlegessége azonban a helyszín, a különlegesen elkészített terem volt. A színpadot a templomunk polisztirénből készített változata díszítette, a teremben kandalló, Betlehem, régi hagyományok szerint feldíszített fenyőfák, szentestére elkészített asztal és egyéb díszítés. Erről a csodálatos környezetről Molnár Gabriella és a helyi nyugdíjasklub többi tagja gondoskodtak. 

   A gyönyörűen feldíszített terem, a sok karácsonyi készítmény, a hagyományos ételek és italok, a karácsonyi zene összességében egy fantasztikus karácsony előtti hangulatot eredményeztek. Minden résztvevőt meggyőztek arról, hogy nagyszerű ötlet volt, még most is emlegetik a faluban. Kell, hogy legyen folytatása.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  437/451 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat