logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  14/131 >>

Remek családi kirándulás a hegyekben

31.1.2023 08:58

A mozgás a legegyszerűbb és legkönnyebb módja az életminőség javításának. A mozgásnak köszönhetően testileg és lelkileg is jobban érezzük magunkat. Egy téli családi kirándulás energiával tölt el és hozzájárul a családi kötelékek elmélyítéséhez.

A kirándulás és a sportolás a hegyekben minden évszakban kedvező hatással van ránk, viszont a téli időszakban számos specifikus körülményt is figyelembe kell vennünk. Amennyiben a téli turisztikának és a síelésnek hódolunk, jó tudni, hogy a hidegben sokkal nagyobb energiát kell kifejtenünk az izmok bemelegítéséhez. Csakis így tudjuk felkészíteni a szervezetünket a terhelésre. A téli időszakban mindig öltözzünk fel inkább melegebben a sportoláshoz. Ha mégis úgy érezzük, hogy melegünk van, még mindig le tudunk vetni egy réteg ruhát magunkról. A téli kiránduláson se feledkezzünk meg a funkcionális ruházatról és a praktikus szabásokról. Használjunk főleg kényelmes ruházatot, amely nem gátol sportolás közben.

Jó minőségű sportöltözék

A legmegfelelőbb választás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ha a téli sportoknál legalább három réteg ruhát viselünk. A helyesen kiválasztott, megfelelő anyagú rétegekkel ideális hőkomfortot érhetünk el hűvös időjárás esetén is. Az alsó réteget mindig az alsónemű képezi, a második réteg a termo ruha és a harmadik pedig a védőrétegű ruhanemű. A sportöltözék felső rétege és a síruha is legyen mindig vízálló termo ruha. A sportnadrág vagy sínadrág ne szorítson, de ne legyen túl bő sem, ami gátolhat mozgás közben. A sínadrágok praktikus kiegészítője kicsiknek és nagyoknak egyaránt a levehető kantár. A téli sportoknál gondoljunk mindig a megfelelő sapkára és a jó minőségű kesztyűre is. Igyekezzünk mindig olyan ruházat után nyúlni, amellyel majd sportolás közben a család minden tagja elégedett lesz. Amennyiben viszont fagypont alatt van a hőmérséklet, ne tartózkodjunk kint túl sokáig. Elsősorban a kisebb gyerekeknél ügyeljünk erre. Számos márkából válogathatunk a piacon felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, amelyek valóban jó minőségű téli ruházatot kínálnak, például a Mayoral, Head, Alpine pro és sok más.

Téli sportcipők

Minden sportcipőnek vízállónak, melegnek és szellőzőnek kell lennie. Télen összpontosítsunk a fiús téli cipők és a kislány csizmák kiválasztásakor a jó minőségre, a megfelelő szabásra és arra, hogy a lábbeli könnyű legyen. Ugyanez vonatkozik a felnőtt cipők és csizmák vásárlására is. Saját magunk és csemetéink számára is csakis olyan lábbelit válasszunk, amely a láb hosszának és szélességének megfelel. Általánosságban köztudott tény, hogy a nem megfelelő cipő nyomja és feltöri a lábat, sőt komolyabb lábsérüléseket is okozhat. Az igényes sportolás után ne feledkezzünk meg a család számára a finom ételekről sem. Ilyenkor nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel is és a teljes értékű relaxáció. Ideális a meleg fürdő vagy a szauna, amelyek után jól esik a kellemes masszázs. A fáradt izmoknak jót tesznek a különböző esszenciális olajok és a gyógynövényes kenőcsök. A kirándulás alatt ne becsüljük alá az elégséges alvást sem, amely nagymértékben hozzájárul a test teljes regenerációjához. A pihentető alváshoz elengedhetetlenek a kényelmes és jó minőségű gyerek pizsamák és felnőtt hálóruhák egyaránt.

Élvezze a kirándulás minden percét!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  14/131 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat