logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  22/127 >>

Nyári élmények – mire figyeljünk, hogy a nyár valóban élvezetes legyen

7.7.2022 09:20

Ahogyan egy friss jogosítvánnyal rendelkező személyből sem lesz azonnal jó sofőr, úgy az úszótanfolyam végzőséből sem válik automatikusan jó úszó. Nagyon fontos a tapasztalatgyűjtés, amire főleg nyáron van lehetőségünk. Főleg most a nyári időszakban tudjuk leginkább élvezni a nyári sportokat és a természet szépségeit.       

Amennyiben a nyarat a friss levegőn, a vízparton szeretnénk tölteni, nagyon fontos a fürdőruhák beszerzése - ideális esetben legalább kettőé. Jó tudni, milyen kritériumok alapján kell fürdőruhát választani. A fürdőruha vásárlásakor nagyon fontos, hogy ne legyen se túl szűk se túl bő - mindig döntő szerepe van elsősorban a fazonnak és az anyagnak. Az aktív úszók választhatnak olyan különböző modellekből, amelyek speciális elasztikus anyagból készültek. Ezekben a fürdőruhákban könnyebben tudunk mozogni, mivel a víz alatt minimális ellenállást fejtenek ki.

És mi a helyzet gyerek fürdőruha esetében? Természetesen itt is elsődleges szempont a kényelem. A gyerekek nem szívesen viselnek olyan fürdőruhát, melyben nem érzik jól magukat, vagy ami gátolja őket a mozgásban úszás, fürdőzés, napozás  vagy kisebbek esetében homokozás közben. De mindezek mellett nagy gondot kell fordítanunk a fürdőruha kinézetére is. Kisebb gyerekeknél a lányka bikinik és kisfiú fürdőnadrágok vásárlásakor a gyerekek választása szinte mindig a mesefigurákkal ellátott fürdőruhákra esik. Tinik esetében pedig – főleg a lányok – eredeti, mintás, strasszokkal, gyöngyökkel, flitterekkel díszített modellek közül válogatnak a legszívesebben.

De ugyanekkora gondot kell fordítani a legalkalmasabb lábbeli kiválasztására is. Nyilvános strandon azért fontos a megfelelő strandpapucs, hogy nehogy elcsússzunk a nedves talajon a medence mellett. Homokos tengerparton pedig azért, nehogy a forró homok égesse a lábunkat. Mindezek mellett lényeges még az is, hogy a papucs ne törje fel a lábunkat, hisz általában nedves bőrön viseljük, zokni nélkül. Tehát a strandpapucsnak elsősorban kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor itt is célszerű, ha passzol a viselt fürdőruhához. Gyerekeknek pl. kiváló választás a Crocs gyerek papucs, mely hátsó pántjának köszönhetően remekül tartja a lábat, így elkerülhető, hogy futás közben elveszíti azt.

Hogyan védjük fejünket, bőrünket és szemeinket?  

A forró nyári napokon a vízpart közelében különösen fontos, hogy ügyeljünk a biztonságunkra. A túlzottan forró levegő és az erős napsugárzás hatására felhevül a szervezetünk, ami szoláris dermatitist - napkiütést idéz elő, ezért nagyon fontos a védőfaktoros napozókrémek használata. Ideális a természetes kozmetikumok használata, amelyek nem tartalmaznak kémiai anyagokat. Napozás és fürdőzés közben szintén elengedhetetlen a fejkendők vagy kalapok használata, szemünk védelmére pedig a jó minőségű napszemüvegek viselése, amelyek védelmet nyújtanak a káros ultraibolya sugárzás ellen (UV). Ha napozás közben fejfájást vagy túlzott fáradtságot észlelünk, ne becsüljük alá ezeket a tüneteket, ezek ugyanis a hőguta jelei.  A hőguta további tünetei a szédülés és a túlzott szomj. Ilyen esetben menjünk árnyékos helyre és tegyünk hideg borogatást a fejünkre, tarkónkra és a hónaljra. Langyos vízzel frissítsük fel magunkat, ezt követően pedig keressünk fel egy szakembert, szakszerű orvosi segítségért.   

Nyilvános fürdőhelyek és medencék  

Mit kell tudni a fürdőhelyek látogatásáról? Amennyiben bármilyen gyulladásunk, bőrbetegségünk vagy hasmenésünk van, nem szabad nyilvános fürdőhelyre menni. A medencébe való belépés előtt és után zuhanyozzunk le folyó vízzel és vegyük figyelembe a kijelölt figyelmeztetéseket. Kizárólag olyan helyen ugráljunk a medencébe, ahol ez engedélyezett. Mindig vegyük figyelembe a víz színét és illatát. Szennyezett vagy zavaros vízben ne fürödjünk. Amennyiben a fürdővíz nem felel meg a higiéniai előírásoknak, különböző infekciókat és betegségeket okozhat. Ezért kerüljük az ilyen vizekben fürdőzést, és ezáltal a fertőzés lehetőségét is.   


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  22/127 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat