logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  222/236 >>

Szervezettség, felkészültség

15.3.2017 13:45 | Szabó Frigyes

   A szervezet 2014-ben emlékezett meg alakulásának 90. évfordulójáról. Az elődök példáját követi a jelenleg 40 tagot számláló felnőtt egyesület, és a 10 taggal dolgozó gyerekcsapat.

   A vezetőség összetétele - Elnök: Kubica Adrián, Parancsnok: Nagy Gábor, Titkár: Forró Nikoletta, Gépész: Iván Zoltán, Tűzmegelőzési biztos: Zsigó Zsolt, Ifjúságért felelős: Mucska Viktória, Pénztáros: Szabó Ronald, További vezetőségi tagok: Iván Patrik, Jalsovszky Ferenc, Tiszteletbeli elnök: Szabó Ferenc.

   A gyermekcsapat az év folyamán 2 versenyen vett részt, ahol mindkét alkalommal sikeres helyezést értek el. A női csapat 2016-ban 2 versenyen szállt harcba: egy első és egy második helyezést értek el. A férfiak 7 alkalommal versenyeztek, beleértve a járási emlékversenyt is, legjobb eredményük idén egy 1. és egy 3. hely, két alkalommal a 4.,  egyszer pedig az 5. helyen végeztek.

   A 2016-os év nemcsak a versenyek, a felkészülés, a készenlét színvonalának megtartása miatt volt eredményes, hanem a közösségi munka terén is.

   A testület tagjai hagyományosan felállították a falu májusfáját. Részt vettek a Sastíban – Sasváron megrendezett Szent Flórián Országos Tűzoltóünnepélyen. Az aratás ideje alatt - július 4-től július 20-ig - állandó készültséget tartottak.

   Augusztusban 9. alkalommal rendezték meg a Silny Michal és minden elhunyt vágai tűzoltó tiszteletére rendezett emlékversenyüket 18 csapat résztvételével. A versenyt két kategóriában rendezték, 6 női- és a 12 férficsapat versenyzett. A vágai női csapat sport kategóriában az 1. helyen, klasszikus kategóriában a 2. helyen végzett. A férficsapatnak sport kategóriában a 3., klasszikus kategóriában pedig, hosszú évek után ismét,  az 1. helyen végzett.

   A falunap alkalmával díszőrséget álltak és koszorúztak, valamint a rend fenntartásáról gondoskodtak a rendezvénysorozat teljes ideje alatt. Győrszemerei testvérszervezetük meghívására a dunaszentpáli tűzoltóverseny vendégeiként tartottak bemutatót. Folytatták tűzmegelőzési ellenőrzéseiket a falu családi házainál. A kultúrház udvarán júliusban megrendezett tábortüzes szórakozóest is nagyszerűen sikerült. A vágaiak a Feketenyéken 17 csapat résztvételével szeptemberben megrendezett tűzvédelmi gyakorlaton is derekasan helytálltak.

   A testület a 2016-os esztendőben 4 bevetésen vett részt: 2 alkalommal tűzbaleset elhárításában segédkeztek, 2 alkalommal pedig technikai jellegű segítséget nyújtottak.

   Az elmúlt hónapban Sopornyán oltották a tüzet egy családi háznál, segítve a hivatásos tűzoltókat. Az 1. Vágai Tűzoltóbálon, 2017. január 14-én, 108 vendég szórakozott a színvonalas szervezésnek és lebonyolításnak köszönhetően.

   A szervezet a műszaki ellátottság és készültségi szint szempontjából a központi besorolás A kategóriájába tartozik. Egy CAS-25 típusú 3500 literes Škoda 706 –R tűzoltóautóval rendelkeznek. Állami és EU-s támogatással 2015-től egy kisebb, de mozgékonyabb IVECO DAILY 750 literes tartálykocsival bővült a géppark. Az Avia típusú gépkocsit technikai bevetésekre és szállításra használják. A gépjárműveken kívül úszószivattyú, szennyvízszivattyú és egy búvárszivattyú szolgálja vészhelyzetekben a falu polgárainak biztonságát.

   A szervezet felújított székházában ott sorakoznak az elmúlt évtizedek ereklyéi: zászlók, serlegek, elismerő oklevelek, egy folyamatos, kitartó és eredményes munka bizonyítékai. Központi helye van az ÖTT címerének és a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián szobrának. Kérjük, segítse a vágai tűzoltók munkáját ezután is!  Hogy felkészültségükkel, szervezettségükkel, rátermettségükkel megvédhessék polgártársaik értékeit, s ha kell, akár az életüket is!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  222/236 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat