logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  224/236 >>

Ördög bújt a vonóba...

15.3.2017 13:42 | Mészáros Magdolna

   Ahogy nincs farsang vigasság nélkül, úgy nem lehet Felsőszeliben február Nótaest nélkül. A Csemadok Felsőszeli Alapszervezete ismét megrendezte február derekán a hagyományos farsangi Nótaestet. A több mint harminc éve elkezdődött műsornak töretlen sikere van a faluban, sőt a falu határán kívül is. Hiszen nagyon sokan eljönnek a környék falvaiból is meghallgatni az amatőr énekeseket.

   Alpár Géza: A magyar nóta c. versében is arról ír, hogy a "magyar ember szíve benne van a nótában". S ennek az állításnak bizonyságot adtak az énekesek ezen az estén.

   Az idei műsor kíséretét Renczés Balázs és barátai szolgáltatták. A szólisták zöme falubeli volt, vagy olyanok, kiknek gyökerei ide vezetnek. A műsorvezetők, Deák Zoltán és Végh Eszter Viktória bevezetőjükben kiemelték a magyar nóta lélekemelő hatását, az összetartozás megerősítését, a közös éneklés szívet melengető érzését. Az est egy régi kocsmát ábrázoló színpadkép előtt valósult meg. A kármentő előtt levő megterített asztalokhoz jöttek énekelve a Rozmaring vegyes éneklőcsoport tagjai. Belépőjükkel, a bordalos összeállítással rögvest elvarázsolták a közönséget és megteremtették a hangulatot a további szórakozáshoz.

   A zenekar Renczés Balázs prímással kitűnően értette a dolgát, a kezdő énekeseket és a már gyakorlott idősebbeket is szívvel-lélekkel kísérték. Ha kellett, a ráadás sem maradt el. A közönség vastapssal jutalmazta az énekeseket. A legszebb jutalom pedig az, amikor a közönség együtt énekel a szólistával. Elmondható, hogy szombaton este egy nagy kórustól zengett a felsőszeli művelődési ház. A prímás vonójába mintha igazán ördög bújt volna, fáradhatatlanul húzta. A hangulat a fináléban csúcsosodott ki, amikor a műsorvezetők minden énekest szólítottak és egy szál virággal köszönték meg a szereplést, közben pedig a zenekar tusst húzott. Most mi is köszönjük a sikeres szereplést, hogy ismét öregbítették falunk nevét és a magyar nótát. Elismerésünket fejezzük ki név szerint: Lóci Papp Máriának, Nagy Flóriánnak, Szőcs Mártának, Lachata Pálnak, Deák Bélának, Kertész Ilonának, Renczés Ágostonnak, Gyurcsy Ildikónak, Szőcs Gézának, Simkó Máriának, Renczés Lászlónak, Filo Katalinnak, Vígh Valériának, Hasák Gábornak, Tonkó Istvánnak és Perleczky Pálnak. A felkészítést és a szervezést a Csemadok nevében Mészáros Magdolna végezte.

   Köszönet a sok vendégnek, akik eljöttek és tapsukkal bíztatták a szereplőket, továbbá a támogatóinknak és a vezetőségnek, akik segítségükkel elősegítették e színvonalas rendezvény megvalósítását.


   Az idei műsor kíséretét Renczés Balázs és barátai szolgáltatták. A  szólisták zöme falubeli volt, vagy olyanok, kiknek gyökerei ide vezetnek. A műsorvezetők, Deák Zoltán és Végh Eszter Viktória bevezetőjükben kiemelték a magyar nóta lélekemelő hatását, az összetartozás megerősítését, a közös éneklés szívet melengető érzését. Az est egy régi kocsmát ábrázoló színpadkép előtt valósult meg. A kármentő előtt levő megterített asztalokhoz jöttek énekelve a Rozmaring vegyes éneklőcsoport tagjai. Belépőjükkel, a bordalos összeállítással rögvest elvarázsolták a közönséget és megteremtették a hangulatot a további szórakozáshoz.

   A zenekar Renczés Balázs prímással értette a dolgát, a kezdő énekeseket és a már gyakorlott idősebbeket is szívvel-lélekkel kísérték. Ha kellett, a ráadás sem maradt el. A közönség vastapssal jutalmazta az énekeseket. A legszebb jutalom pedig az, amikor a közönség együtt énekel a szólistával. Elmondható, hogy szombaton este egy nagy kórustól zengett a felsőszeli művelődési ház. A prímás vonójába mintha igazán ördög bújt volna, fáradhatatlanul húzta. A hangulat a fináléban csúcsosodott ki, amikor a műsorvezetők minden énekest szólítottak és egy szál virággal köszönték meg a szereplést, közben pedig a zenekar tusst húzott. Most mi is köszönjük a sikeres szereplést, hogy ismét öregbítették falunk nevét és a magyar nótát. Név szerint:Lóci Papp Máriának, Nagy Flóriánnak, Szőcs Mártának, Lachata Pálnak, Deák Bélának, Kertész Ilonának, Renczés Ágostonnak, Gyurcsy Ildikónak, Szőcs Gézának, Simkó Máriának, Renczés Lászlónak, Filo Katalinnak, Vígh Valériának, Hasák Gábornak, Tonkó Istvánnak és Perleczky Pálnak. A felkészítést és a szervezést a Csemadok nevében Mészáros Magdolna végezte.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  224/236 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat