logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  221/236 >>

Februári kirándulás Budapesten

15.3.2017 13:46 | Megbecsültek Társasága

   A nagy érdeklődésre való tekintettel a februári hónapban 2 kirándulást is meg tudtunk valósítani. Úticélunk mindkét alkalommal Budapest volt. Kellemes sétát tettünk a Halászbástya környékén, megcsodáltuk a Mátyás-templom szentélyét, főoltárát, orgonáit és kápolnáit, valamint az ólomüveg ablakokat, és leróttuk kegyeletünket III. Béla király sírjánál. Szépkorú barátainkat szakavatott idegenvezetők ismertették eme fontos templom történelmével és az évszázadok során elszenvedett viszontagságokkal.

   A finom ebéd után utunkat a Nemzeti Színház felé folytattuk, ahol már várt ránk a színház túravezetője, hiszen ezúttal nem csak az előadást láthattuk, de egy kis körbevezetés mellet a Magyar Nemzeti Színház kalandos múltjába is betekintést kaptunk. Olyan helyeken járhattunk, ahová nem mindenkinek van belépése!

   Mindkét kirándulásunk alkalmával más-más előadást tekinthettek meg a velünk utazó szektorúak. Február 9-én a „Tóth Ilonka” c. színpadi tanúságtételt tekinthettük meg Bodrogi Gyula, Bánsági Ildikó, Vojt Ági, Mécs Károly és mások közreműködésével, mely az 1956-os eseményeknek állít emléket. Február 20-án a klasszikusnak számító Liliomfi került terítékre, ahol, a stúdió előadás által nyújtott közelség révén, szó szerint mi is belekóstolhattunk a színdarabban szereplő zenészek vacsorájába. A pörgős és vidám előadást követően hazafelé vettük utunkat.

   Szép idő és jókedv jellemezte mindkét kirándulási napot, ahonnan tartalmas színházi élménnyel térhettünk haza. Találkozunk legközelebb a Gödöllőre szervezett kirándulásunkon, ahol a királyi kastélyt és az esztergomi bazilikát látogatjuk majd meg. A kirándulásra ugyan csak 2017. március 23-án kerül sor, de már most nagyon sok a jelentkező.

Ha Önnek is kedve támadt velünk tartani, keressen meg minket irodánkban naponta 9:00 - 15:00 közt /Galántai Városi Könyvtár épülete, Béke tér (Mierové námestie) 4., 1. emelet, 10-es ajtó/, telefonon: 0905/30-38-60 vagy Facebook-oldalunkon.

Sok szeretettel várjuk egész éves programajánlónkkal!

Horváth Judit
 

Szépkorúak Budapesten...

   A Megbecsültek Társasága 2017. február 9-én a szépkorúak részére kirándulást szervezett, ezúton Budapestre. Úticélunk színházlátogatás és a Mátyás templom megtekintése volt.

   Az égiek is nekünk kedveztek, mert gyönyörű napsütéses időben sétálhattunk Budapest utcáin. Többek közt megcsodálhattuk a Mátyás templomot, a Halászbástyát és a szépséges Nemzeti Színházat is. Nagy élmény volt az autóbusz ablakán kitekintve a budapesti panoráma, a Duna, a hidak és a világ legszebb parlamentje. A templomba belépve érződött a fenséges templomi légkör, elénk tárult népünk történelme a török időktől napjainkig.

   A Nemzeti Színházban a Tóth Ilonka című színdarabot néztük meg, mely az 56-os események hátborzongató következményeit, hazugságait mutatta be, Tóth Ilonka, medika esetén keresztül.

   Meggyőződésem, hogy erről a kirándulásról mindenki lelkiekben gazdagodva tért haza.

   A szépkorúak nevében köszönöm a Megbecsültek Társasága szervezőinek, hogy fáradtságot nem ismerve végzik ezt a nemes feladatot, mely által szebbé teszik az idős emberek életét.

özv. Takács Lászlóné, Negyed


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  221/236 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat