logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  30/278 >>

AZ ESSZÉíRÓ PÁLYÁZAT KIÉRTÉKELÉSE

25.2.2023 19:26 | Neszméri Tünde

   A Csemadok Szórványprogramja keretében az Országos Elnökség esszéíró pályázatot hirdetett a magyar nyelv, illetve a magyar szórvány napjai alkalmából. Az esszé tárgya a nemzeti identitás, a magyar nyelv óvása, a kisebbségi sors vállalása volt, ehhez 10 konkrét téma került meghirdetésre három kategóriában. A pályázatra mintegy 60 alkotás érkezett.

   A pályázat fődíját a szentpéteri Bukovszky Borbála érdemelte ki, aki a díjat január 22-én, a Magyar Kultúra Napja országos ünnepségén vette át Galántán. További díjazottak: az első kategóriában a rimaszombati Mács Zille Anna, a második kategóriában a nagymegyeri Puha Kitti, a harmadik kategóriában a nagyölvedi Tóth Anikó.

   Különdíjas lett az első kategóriában a naszvadi Szighardt Anna, a rimaszombati Fazekas Anna, a nagymegyeri Zsidó Leila és a deáki Šipoš Mária. A második kategóriában a dunaszerdahelyi Sárközy Klaudia és a nagymegyeri Hamran Bianka kapott különdíjat. A harmadik kategóriában a palásti Antal Réka és a szapi Mézes Vivien lettek különdíjasok.

   Kiss Beáta, a Csemadok szórványokért felelős elnökségi tagja köszönetet mondott a pályázóknak és külön azoknak az iskoláknak, ahonnan több munka érkezett. „Szeretnék még kiemelni néhány iskolát, ahonnan több pályázat is érkezett, bizonyítva az intézmények nemes ügyeink iránti elkötelezettségét, így a tardoskeddi alapiskolát, a nagycétényi alapiskolát, a rozsnyói református alapiskolát, a zsigárdi alapiskolát, a szentpéteri alapiskolát, az ipolyszakállosi alapiskolát, a rimaszombati alapiskolát, a deáki alapiskolát, a Dunaszerdahelyi Összevont Szakközépiskolát, a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolát, illetve a Komáromi Ipari Szakközépiskolát. Természetesen köszönet illet mindenkit, aki a pályázatba bekapcsolódott, a felkészítő tanárok segítségét, a gyermek, ifjú és felnőtt alkotókat egyaránt” – mindta a Csemadok elnökségi tagja.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  30/278 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat