logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  256/279 >>

15 éves a peredi nyugdíjasklub

26.6.2017 13:53 | Szarka Annamária (Panni), a peredi NYK titkára

"Az aktív öregedés az időskori élet egyik formája"

   A peredi nyugdíjas klub 2017. április 30-án a kultúrház nagytermében ünnepelte fennállásának 15. jubileumi évfordulóját. A klub életét a kezdetektől nagy lelkesedéssel, fáradtságot nem ismerve, összetartó szeretettel Kocsis Ilona elnökasszony és a vezetőség: Szarka Annamária, Somogyi Erzsébet, Bende Terézia, Szádoczky Ibolya és Kőrösi Irén irányítja, de a munkából és a feladatokból minden tag aktívan veszi ki a részét.

   A nagy eseményre mindannyian nagy örömmel és izgalommal készültünk. Kocsis Ilona elnökasszony köszöntőjében felidézte a klub mozgalmas tevékenységének megannyi szép élményét és örömét. A hangulatos keddi összejöveteleket a kultúrházban, a klub vidám kiruccanásai - tartva és ápolva ezzel a baráti kapcsolatokat a környező falvak – Farkasd, Nagymácséd,Tornóc, Királyrév és a magyarországi városok – Nagymaros és Sopron -  klubjaival. A dalokban, szavalatokban és vidám jelenetekben is bővelkedő batyubálokat, a farsangi rendezvényeket és ünnepnapokat – nőnap, anyák napja, névnapok, nyárbúcsúztató, adventi összejövetel – Szent családjárás, jubilánsok ünnepe, a közösség életét felpezsdítő közös kirándulásokat Budapestre, Pannonhalmára, Tatára, Pozsonyba, Visegrádra, a rehabilitációs társasutakat közelebbi és távolabbi gyógyfürdőkbe.

   A közös élmények mellett jutott idő a Somogyi Erzsébet által vezetett daloskör repertoárjának folyamatos bővítésére, és a még fellelhető népi hagyományok összegyűjtésére is – lakodalmi szokások, tollfosztás, aratási ünnepség -, amelyeket mindig nagy szeretettel adtunk és adunk át a község rendezvényein – falunap, népművészeti fesztivál, adventi és karácsonyi műsor, évzáró taggyűléseken, jótékonysági rendezvényeken.

   Az önkormányzat nevében Borsányi Gyula polgármester mondott köszönetet a klub példaértékű tevékenységéért. Külön köszönetet mondott a községi rendezvények előkészületében – falunap, nyárbúcsúztató, idősek napja, népművészeti fesztivál, a Csemadok országos rendezvényei, peredi cimborák nyári tábora - tanúsított készséges segítségért. Elismerése jeléül a vezetőségünknek díszokleveleket, virágot adott át, klubtársainknak pedig virággal kedveskedett. Jubileumi ünnepségünket meghívott vendégeink gratulációkkal, ajándékokkal, tagságunk versekkel, dalokkal, humoros jelenettel, a peredi Csillag citerazenekar népdalcsokorral tette még felejthetetlenebbé. A pohárköszöntő, az ünnepi vacsora és finomságok elfogyasztása után korunkat meghazudtolva hamarosan táncra is perdültünk. A zenét Kőrösi Nándor szolgáltatta.

   Klubunk erkölcsi és anyagi támogatásáért ezúton mondunk köszönetet az önkormányzatnak és a község polgármesterének Borsányi Gyulának, a Pered Polgári Társulásnak, és köszönetet mondunk mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket. Hálás szívvel mondunk köszönetet a segítő családtagoknak a kedves kiszolgálásért és cukrászainknak is a finom édességekért. Végül pedig, de nem utolsósorban, szeretnénk köszönetet mondani Borsányi Erzsébetnek a segítségért, aki mint mindig most is ötleteivel, szép díszlettel és a 15 évet felidéző fotó-kiállítással tette még emlékezetesebbé számunkra ezt az eseményt.

   Szépkorúak! Gyertek közénk csevegni, a szürke hétköznapokat velünk együtt színesebbé, szebbé varázsolni. Szeretettel várunk benneteket!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  256/279 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat