logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  4/36 >>

Peredi sportklub

29.1.2022 10:28 | Peredi sportklub nevében Takács Szilárd, Jóšvai Judit

Nálunk nem csak a sportot jelenti, annál sokkal többről van szó...

   Van, akinek a sport, a foci hagyományt, van, akinek győzelmet, van, akinek odaadást, míg van, akinek a békét és a barátságot jelenti. Bizonyára sokan egyetértenek abban, hogy a sport sokkal többet adhat annál, minthogy fizikailag jó hatással van ránk és segít, hogy egészségesebben éljünk. Komoly szellemi érettséget, tudatos létet, barátságokat biztosíthat. Véleményem szerint a leges-legfontosabb, hogy olyan sportágat válasszon magának mindenki, amit egyszerűen imád. Ha azt érzed, hogy megszűnik a külvilág, arra az egy dologra koncentrálsz, amit éppen csinálsz és közben boldog vagy, akkor biztos lehetsz benne, hogy a neked megfelelő sportot űzöd!

   A mai gyerekek és felnőttek tragikusan keveset sportolnak intézményes kereteken belül és kívül egyaránt. Rossz fizikális, egészségügyi állapotban vannak, rengeteg az agresszív, káros szenvedélyekkel élő és kallódó gyerek, tinédzser, depressziós felnőtt. Ezen próbál segíteni a mi fociklubunk is.

   Körülbelül három éve lecserélődött a vezetőség. Sajnos egyre kevesebben lettünk, akiket érdekelt a klub sorsa, mégis úgy érzem, hogy a szorgos, sokszor fáradalmas csapatmunka meghozta a gyümölcsét.

   Az idei 2021- es évet 4 focicsapattal, eredményes munkával és számos sikeres rendezvénnyel zárjuk.

   Tavaly a Szlovák Futballszövetség és községünk támogatásával elindítottuk az óvodás és kisiskolás gyermekeink számára kínált „Közösen adjunk gólt„ elnevezésű sportolási lehetőséget. Évi szinten kb. 20-25 gyermekkel, hetente egyszer játékos formában, Jóšvai László edző vezetésével tartjuk az edzéseket.


   Mint ahogy a címszóban is említettem, ez sokkal többről szól, mint sportról. Új kis barátságok szövődnek, a gyermekek megtanulják a fegyelmet, a kötelességet és nem utolsó sorban helyet kap a közös játék, a szórakozás, majd a közös kirándulás is. Az idén községünk támogatásával gyermekeinknek gyereknapot tartottunk, melyen Hófehérke, Elza, Minnie, Spiderman és Bunny Bugs vendégként látogatott el hozzánk.


   A 2021-es év második felére az idősebb diákok (U15) csapatának létszáma Hajdú Ákos edző vezetésével sajnos kissé megfogyatkozott. Ebben nagy szerepet játszott és játszik a korcsoportban a kezdődő kamaszkor, vagy más klubhoz való elpártolás is. Ilyenkor az edző, valamint a klubelnök feladata, hogy szülő helyett szülőként beszéljen a sportolóval. A diáknak ugyanis fontos tudnia, hogy mekkora szerepet foglal el életében a sport, a kitartás, a barátságok és egy közösséghez való tartozás.

   Az őszi szezon kezdetére csapatunk létszáma nagyon szépen meggyarapodott. Igaz, az első meccseket ugyan elvesztettük, de október vége felé már nagyon szépen összerázódtak a fiúk, majd folytonos nyereséggel zártuk az őszi idényt.

   Tavasszal az ifi-csapatunk Néma Dezsi vezetésével, létszámban és teljesítményben is megerősödött. Igazán jó volt követni a szép csapatmunka gyümölcsét: a meccseiket. U19-es csapatunk a tabella második helyén végzett.

   Felnőtt csapatunk Jóšvai László edző vezetésével az idén Zsigárd, Királyrév és Farkasd csapatát is megverve részeredményben a 6. helyen végzett. Szép munka volt fiúk!

   A barátságok és a közös szórakozások itt sem maradtak el. Klubunk ez évben 4 nagyszabású diszkót rendezett, mely nemcsak a sportolóinknak, de a falu és a környékbeli fiataloknak nyújtott szórakozási lehetőséget.

   Ismert külföldi DJ-k /DJ Dominique, Pixa, DJ Newik/, valamint énekesek /Zoltán Erika, Burai Krisztián, ValMar, Lmen Prala/ léptek fel, melynek óriási sikere volt a bulizni vágyók körében.

   Zárszóként nem feledkezünk meg a sportpálya folyamatos szépüléséről sem. Kiskertünket és a pálya környékét idényvirágokkal, valamint alkalmi díszekkel ékesítjük. Sor került a faházikó felújítására, ablakok és ajtók cseréjére. Óriási köszönet községünknek az anyagi támogatásért!

   Kívánom, hogy a 2022-es esztendőben is egészségben, boldogságban, egymás iránti tiszteletben sikerüljön megvalósítani jövőbeli terveink minden elemét!

   Hajrá Pered!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  4/36 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat