logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  38/40 >>

Lovastalálkozó Felsőszeliben

26.6.2017 14:31 | Sziklai Krisztina, Felvidék.ma

   Május 20-án szombaton került megrendezésre a 12. Lovastalálkozó Felsőszelin. Ezen programmal összekötve a 8. „Western lovasverseny a vándorserlegért” is lezajlott, ahol a lovasok Barrel Race-ben (hordókerülés) és Pole Banging-ben (oszlopkerülés) mérhették össze lovaikat és lovas tudásukat.

   A megszokott korosztályok mellett (Junior – gyermek, Open – felnőtt, Profi Open – profi felnőtt) idén Póni kategóriában is nevezhettek a legkisebbek. Ledneczky Zoltán, a Nyerges Polgári Társulás elnöke és a program főszervezője, elmondta, hogy a lovaglást nem lehet elég korán elkezdeni és minden lehetőséget meg kell teremteni arra, hogy a legkisebbek is kipróbálhassák magukat.

   Az idén 11 helyszínnel rendelkező lovasverseny második helyszíne Felsőszeli. Ilyenkor kora reggel érkeznek a lovasok a regisztrációra, az orvosi ellenőrzésre és a bemelegítésre. Párhuzamos programként minden évben rendeznek gulyásfőző versenyt, ahol sok csapat verseng a legfinomabb gulyás címért. Az ebből befolyó összeggel a két helyi óvodát támogatják.

   A tavalyi esőzés miatt nagyon féltek az időjárástól a szervezők. Nagy szél kerekedett és nem lehetett tudni, mikor ered el az eső. Ebben az évben kedvezett a lovasoknak a természet, mert bár felhős idő volt, de le lehetett bonyolítani a versenyeket. Fazekas Attila, a verseny főbírója 11 órakor megtartotta az eligazítást a lovasoknak, majd lemérték a pályát, hogy minden a szabályok szerint van-e elrendezve. A verseny kommentátora és a találkozó konferansziéja, mint mindig, ezúttal is Tilajcsík Eddie volt. „Minden évben visszahívnak és vissza is jövök erre a programra. Nagyon szeretem. Csodálatosak itt az emberek. Olyan, mint egy nagycsalád! Remélem nem csak itt, de a Felvidéki Vágtán is felkonferálhatom ezeket a fantasztikus lovasokat!”

   A versenyzők között volt a tavalyi Felvidéki Vágta két versenyzője is, Ledneczky Norbert (Felsőszeli) és Egri Árpád (Somorja) is. Szép eredményeket értek el, mind a Barrel Race-ben, mind a Pole Banding-ben is, de látszott, hogy Norbi szépen, nem sietve, kimérten haladt lovaival, Budával és Goldieval. Utóbbit közvetlenül a tavalyi vágta előtt vették és ilyen típusú rodeoversenyen most ment először, ezért is kímélte. Teljesen más típusú verseny a rodeó, ahol a gyors fordulások, hirtelen elindulások és megállások a meghatározóak, mint egy gyorsasági, szűk balkanyaros vágtán. Ilyenkor máshogy edzenek a lovakkal. Nem is gondolnánk arra, hogy még a takarmányuk is más. Egy vágtára való felkészülés rengeteg energiát, odafigyelést és természetesen pénzt igényel, hiszen a versenylovak nem ehetnek egyszerű füvet a mezőn, kimért versenytápot kapnak. Ezért is nehéz a lovasoknak arra válaszolniuk, hogy részt fognak-e venni az idei Felvidéki Vágtán.

   Az idei találkozóra rengetegen neveztek, így mindenki örömére sok izgalmas futamot láthattunk. A díjkiosztóra hat órakor került sor, majd utána reggelig tartó zenélés várt mindenkit.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  38/40 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat