Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  4/34 >>

Kevés közül az utolsó

7.10.2020 20:31 | Zilizi Gyula tájékoztatása alapján

   A Peredi Tízes és Sportnap néven meghirdetett, augusztus 29-én megrendezett futóverseny az utolsó ilyen jellegű sportrendezvény volt a régióban. A járvány miatt ugyanis több hagyományos, hasonló megmérettetés elmaradt az utóbbi hónapokban, vagy csak kisebb részvétellel, helyi jelleggel, esetleg virtuálisan sikerült megvalósítaniuk azokat a szervezőknek.

   A peredi sportesemény főszervezői a község önkormányzata és sportszervezete voltak, akik az egészségügyi előírások betartására maximálisan ügyelve, egy nagyon szép délutánnal örvendeztették meg a résztvevőket.

   Koradélután ifjúsági labdarúgó mérkőzéssel indult az esemény, amelyet salza- és zumba táncbemelegítő követett. A helyszíni regisztrációt követően négy kategóriában először a legkisebbek versenyeztek, az indulók száma – 116 volt. Mindenki győztesnek érezhette magát – érem, fagyi kupón és egy hűsíő snack volt a jutalmuk. A felnőttek bemelegítését követően került sor a futóverseny fő számaira, a férfi és női 5 és 10 kilométeres futásra. A győzelem reményében összesen 127 versenyző indult, Jósvai Judit és Néma Dezső rajtlövésére. A rajt és a cél színhelye a sportpályán volt, a táv jó részét a falu utcáin tették meg a versenyzők. Az eredményhirdetést követően sorsolták ki a tombola díjait – több értékes díj talált gazdára, példaul egy helikopteres sétarepülés, sportkerékpár vagy autó egész hétvégére.

   A verseny résztvevői közül sokan a mátyusföldi és a szomszédos régiók sportklubjainak futói voltak, de a résztvevők többsége amatőr, az egészségének megerősítése érdekében futó versenyző volt. A rendezvény nemzetközi jellegéről a magyarországi testvértelepülések futói gondoskodtak. A díjakat Agócs-Kőrösi Ildikó, polgármester és Zilizi Gyula főszervező adták át.

   Este 8 órától késő éjszakáig versenyzáró szórakozóest következett, amelyen DJ Newik /Magyarország legjobb mainstream DJ-e/ és DJ Vargas  szolgáltatták a zenét.

   Kísérőrendezvényként pónilovaglás, sajtkülönlegességek bemutatója és vására, továbbá légvár, arcfestés, gyermekjátékok, frissítő- és étkezősátrak várták az érdeklődőket.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   A gyerekek 5 kategóriában versenyeztek, koruknak megfelelő távokon. Minden induló győzött, erről az érem és a minden győztesnek kijáró fagyi tanúskodott.

   Az 5 és 10 kilométeres kategóriákban három kategóriában versenyeztek nők és férfiak egyaránt. Minden kategóriában - az első három mellett - a legfiatalabb és a legidősebb versenyzőt is díjazták. A legeredményesebb peredi versenyzők különdíjban részesültek.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   A verseny eredményeiből:

   10 km

   5 km

   Legjobb peredi versenyzők:

 

 

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  4/34 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom