logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  7/36 >>

Alapiskolák sakk - csapatversenye

29.1.2020 15:52 | szf.

   A régión belül több területen is szeretnénk előmozdítani a szervezetek, oktatási intézmények közötti együttműködést. A sakkverseny megrendezésének másik oka, hogy szeretnénk a régió oktatási intézményeiben növelni  a sakk népszerűségét a gyerekek körében, előmozdítani a sakk, a sakkoktatás térnyerését, fejlesztését. Úgy gondoljuk, hogy a sakk remekül fejleszti a gyerekek készségeit (emlékezőtehetség, kombinációs készség) javítja a gondolkodást, „segít használni az agyat“, ezért érdemes már akár kiskorban felkelteni a gyermek érdeklődését a sakk iránt...

   A négytagú iskolás csapatok megmérettetését az Alsó Vágmente Helyi Akciócsoport szervezte 2019. november 29-én a Zsigárdi Községi Sakk-klub együttműködésével. A helyszín a zsigárdi Kulturális és Információs Központ volt.

   A tornát a verseny igazgatója, Baros Róbert mérnök nyitotta meg, majd Iván Gyula a HACS elnöke és Vincent Cernák, a verseny főbírája szólt a versenyzőkhöz. A további két játékvezető Jaroslav Skačan és Varga Ernő voltak. A versenybe összesen nyolc csapat nevezett be, a 2004-ben és a később született gyerekek számára rendezték, akik az egyes csapatokban meghatározott sorrendben sakkoztak, tehát a csapatverseny eredménye mellett az egyes táblákon játszók sorrendje is kialakult a végén. Külön értékelték a lányok teljesítményét, és külön a 10 - éves kor alatti fiúkét. A versenyrendszernek köszönhetően a 12 perces partikat követően mindenki követni tudta az aktuális sorrendet.

   A verseny végeredménye: 1. Tardoskedd, 2. Zsigárd, 3. Deáki A, 4. Vágsellye, 5. Farkasd /magyar tannyelvű alapiskolák/, 6. Farkasd /szlovák iskola/ 7. Deáki B, 8. Pered /magyar iskolák/.

   A lányok között Lovas Inez végzett az első helyen, Szabó Sharona előtt /mindketten a deáki alapiskola tanulói/, a 3. helyezett Danada Tímea lett Vágsellyéről.

   A 10 éves korhatár alatt játszó fiúk versenyének végeredménye: Poló Máté - Zsigárd, Csányi Kristóf - Tardoskedd, Édes Lőrinc - Deáki B.

   A csapaton belüli sorrend alapján az 1. helyen végeztek: 1-es tábla: Baros Dániel -  Deáki A,

   2 - es tábla: Vanya Richárd - Tardoskedd, 3-as tábla: Borbély Sámuel - Tardoskedd, 4-es tábla: Lovas Inez - Deáki A.

   A vándorserleget egy évig Tardoskedden őrzik. A versenyt évente szeretnék megrendezni, ha lehetséges több csapattal, de ugyanilyen magas színvonalon.

   A 2019-es regionális sakkverseny fő támogatója Nyitra Megye Önkormányzata volt.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  7/36 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat