logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  383/484 >>

Nótaest Vágsellyén

15.2.2018 08:14 | Takács Ibolya

   A Csemadok Vágsellyei Alapszervezete és a Rákóczi Szövetség Helyi Alapszervezete immár 16. alkalommal rendezte meg nótaestjét, amelyet Szatmáry György emlékére szervezünk, aki a bársonyos forradalom után nagyon sokat tett a vágsellyei magyarság érdekében.

   Nem utolsósorban csodálatos énekes volt. Ha hangja felcsendült, mindnyájan azt hittük, hogy meglátogattak bennünket valamelyik operettszínház művészei.

   November 19-én 14.00 órától hangos volt a VágsellyeiMűvelődési Központesztrádterme. Készülődött az összes vezetőségi tag és szimpatizánsaink.

   Díszítettük a termet, raktuk afinom pogácsát, amelyet egyik vezetőségi tagunk rendszeresen minden alkalomra készít, ezzel is támogatva a rendezvényt. Lassan megérkeztek énekeseink is, akik elkezdtek próbálni. Már ekkor vidámsággal telt meg a terem.

   Megérkeztek a helyi Csemadok mellett működő 25 tagú Feketeházy János Magyar HázVegyeskarának tagjai is, akik szintén megtartották próbájukat.

   A karmester, Sárkány Anikó vezetésével ők kezdték a műsort 16.00 órakor. Utána következtek elnök urunk, Botka Ferenc üdvözlő szavai, aki a névadó rokonságát és a színültig teli terem közönségét üdvözölte.

   Takács Ibolya bevezetője után a Feketeházy János Magyar Ház négy énekese szólóban is bemutatkozott: Szeles István, Popluhár Péter,Zilizi Katalin és Pintér Sándor.

   Ezután Szőcs Mártát ésSzőcs Gézát hallhattuk, Felsőszeliből.Mint minden alkalommal, ezúttal sem hiányzott a színpadról a kellemesenmély hangú Lachata Pál Vágáról,és a közönségtől mindig sok tapsot kapó Modrocky János Felsőszeliből.Hallhattuk Nagy Magdolna kedves hangját, és barátnőjét, Hromoda Máriát Nádszegről.Utolsóként Morvay István remekelt,aki Gútáról érkezett.

   Rendezvényünket közös nótával zártuk. Szervezetünk elnöke minden énekest egy-egy szál szegfűvel ajándékozott meg. A hivatalos műsor után maradt idő a kötetlen nótázásra, a szórakozásra is.Ez a különleges esemény gyertyabálunk után a második legsikeresebb rendezvényünk. Minden évben november 3. vasárnapján rendezzük meg.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  383/484 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat