logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  433/463 >>

Ismét az egészség volt a téma

24.4.2017 15:02 | Bilik Erzsébet

   A Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesülete - SENIOR, az Egészségkárosultak Szövetsége- és a Szlovák Vöröskereszt Kosúti Alapszervezetei immár negyedik alkalommal rendeztek közösen előadást, amely ezúttal a „Psychoszomatikus megbetegedések“ címet kapta.

   Az előadó, ahogy minden alkalommal, a Pozsonyi Komensky Egyetem Orvostudományi Kara Bonctani Intézetének az elöljárója és tanulmányi dékányhelyettese, Doc. MUDr. Kubík Eliska, PhD. volt, akire mi kosútiak nagyon büszkék vagyunk, ugyanis községünk szülötte, és az orvostudomány egyik kiemelkedő személyisége. Működése folyamán tanulmányi útjai több világhírű egyetemre vezettek, többek közt tartózkodott a MayoClinic Egyetemen az USA-ban, a Semmelweis Egyetemen Budapesten, továbbá Svájcban, Belgiumban és Horvátországban is. Öt monográfia és csaknem 200 tudományos munka szerzője, amelyek többsége külföldön is megjelent, ugyanakkor számtalan bonctani és sebészeti tudományos társaság tagja hazánkban és külföldön egyaránt. Az Anketa Slovakia egészségügyi katagóriájának győztese, és az ankét abszolút győztese volt 2013-ban.

   Az előadás nagyon tartalmas és színvonalas volt, mindannyiunkat lenyűgözött. Nem hiányoztak a technikai szemléltetőeszközök sem, amelyek nagyban segítették a megértést. Végső következtetésként mindannyian tudatosítottuk, hogy oda kell figyelnünk a megbetegedések okára, és mindent meg kell tennünk azért, hogy a betegséget megállítsuk, még mielőtt elhatalmasodna és nagyobb veszélyt jelentene a számunkra.

   Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a docensnő talál időt arra, hogy eljöjjön szülőfalujába,  elbeszélgessen lakosainkkal, tanácsokkal lásson el bennünket. A rendezvénynek szépséghibája is volt: Az előző három előadáshoz viszonyítva most kevesebb érdeklődő jött el. Bízunk abban, hogy a következő alkalommal nagyobb létszámban találkozhatunk!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  433/463 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat