logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  456/491 >>

Író – olvasó találkozó Vízkeleten

25.5.2017 15:55 | Pék Éva

   A könyv hónapja alkalmából a Csemadok Vízkeleti Alapszervezete író-olvasó találkozóval egybekötött könyvbemutatót rendezett, melyen Gágyor József tallósi  pedagógus, helytörténész, író és költő mutatta be legújabban megjelent könyvét, a  – ,,A tenger gyöngyei’’ – című verseskötetét.

   A könyvbemutatóra és az azt követő beszélgetésre a kultúrház klubhelyiségében került sor. Készültünk erre a találkozóra, hiszen a szerző neve és gazdag helytörténeti gyűjtőmunkája közismert. Többek közt ö állította össze 2008-ban a népszerű - Honismereti Kiskönyvtár- sorozatban a – Vízkelet-Látnivalók – című kiadványt.

   A találkozón először a szerző életútját és gazdag irodalmi munkásságát ismerhettük meg.

   Népi mondókák és gyermekjátékok gyűjtésével, valamint nyelvtörténeti kutatásokkal és nyelvjárásgyűjtéssel foglalkozik. Verseket 12 éves kora óta ír. Eddig 25 könyve jelent meg.

   A szerző életútjának ismertetése után került sor a legújabban megjelent –  A tenger gyöngyei – című verseskötetének bemutatására. A kötet címe is jelzi, hogy letisztult, sokat csiszolt verseket gyűjtött össze ebben a kötetben, mely több évtized termése. A könyvben lévő versek minden korosztályt megszólítanak. Híven tükrözik a szerző gondolatvilágát, emberi tisztaságát, világlátását. A kötet egyben korrajz is, történelmi visszatekintés. Gondolatébresztő versei az egyszerű emberekről, magyar mivoltunkról, nemzeti hovatartozásunkról, a szülőföldünkhöz és az édes anyanyelvünkhöz való hűségről és ragaszkodásról szólnak. A bemutatást követően Bodri Eleonóra verseket olvasott fel a kötetből.

   A találkozó további részében a szerző érdekes, szórakoztató előadása hangzott el, melyben életútjáról, könyveinek keletkezéséről, az adatgyűjtésről, az életét meghatározó emberekről, találkozásokról mesélt - melyet kötetlen beszélgetés követett. Az író-olvasó találkozó végén Gágyor József dedikálta a könyveit.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  456/491 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat