logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  432/463 >>

Húsvét a múzeumban, Galánta

25.5.2017 15:49 | Bús Katalin

   A Galántai Honismereti Múzeumban 2017. április 8-án ismét megrendezésre került a húsvétváró családi nap. A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy az ismerős arcokon kívül több olyan embert is vendégül láttunk, akik eddig még nem jártak a múzeumban. Jó alkalom volt ez a kikapcsolódásra, az alkotásra és a kulturális ismeretek szélesítésére.

   A múzeumba látogatók hagyományos kézműves foglalkozásokat próbálhattak ki: viasszal díszítettek hímes tojást, a korbács- és kosárfonás fortélyait vághosszúfalui kosárfonó házaspár tanította. Új keletű technikákat is bemutattunk: a szalvéta-technika megunhatatlannak bizonyult. A gyerekek csodálták és örömmel készítették a „faberge“ stílusú tojásokat, melynek végeredményeként pompázatosan díszített tojások születtek. Sokan bekapcsolódtak az igényes szalagtechnikával készített tojások alkotásába is. Húsvéti hangulatot idézve népviseletbe öltözött lányok édességgel kínálták a húsvéti locsoló versek előadóit. Az udvaron elhelyezett népi ügyességi játékoknak és az állatsimogatóban lapuló nyusziknak is nagy sikerük volt a gyermekek körében. A tárlatot a múzeum tapasztalt néprajzkutatója mutatta be az érdeklődőknek.

   A látogatók elégedetten távoztak, köszönték a múzeumban töltött szép délutánt. Többen azon a véleményen voltak, hogy legközelebb is szeretnének részt venni hasonló rendezvényen nálunk. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a következő alkalommal 2017. május 20-án sokszínű programmal kapcsolódunk be a  Múzeumok éjszakája országos rendezvénybe.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  432/463 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat