logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  463/506 >>

59 év után újra Csárdáskirálynő Diószegen

16.6.2017 12:26 | A DFCS nevében: Srejner Attila

   2017. május 8-án láthatta a közönség Kálmán Imre legtöbbet játszott nagyoperettjét, a Csárdáskirálynőt a Pesti Művész Színház előadásában. A 3 éve működő DFCS – Diószegi fiatal (nemcsak) csemadokosok csoportja – szervezésében ez már a 13. előadás volt Diószegen.

   A DFCS életében is ez a műsor lett az egyik legnagyobb siker, hiszen teltházas előadást tudtuk biztosítani egy napon kétszer!  Be kell vallanunk, hogy nemcsak mi izgultunk, hanem a színészek is. Mivel ez számukra is egy nagyon friss munka, hiszen csak 3 nappal a diószegi előadás előtt volt a darab bemutatója Vácott. A nagyérdemű közönség egy csodálatos előadást láthatott 10 tagú élőzenekari kísérettel és  tánckarral. A főbb szerepeket olyan neves művészek játszották, mint: Faragó András, aki a Budapesti Operettszínház tagja, Egyházi Géza a Madách színházból, valamint Harsányi Gábor (kétszeres Jászai-díjas érdemes művész), Kalocsai Zsuzsa (Jászai - díjas érdemes művész, operettprimadonna), Gyurity István (Argo, Kisváros, Szeress most!, Barátok közt sorozatok szereplője), Czető Roland (szinkroszínész), Tunyogi Bernadett (eMeRTon - díjas énekesnő, színésznő).

   Bízunk benne, hogy aki eljött akár a délutáni akár az esti előadásra, egy élménnyel lett gazdagabb, hiszen a jól ismert dallamokon kívül egy nagyon színvonalas produkciót láthatott.

   Mivel néhány évtizeddel ezelőtt az 1950-es és 60-as években a diószegi szinjátszócsoport is bemutatta a Csárdáskirálynő című nagyoperettet, úgy döntöttünk, hogy összegyűjtünk néhány régi fényképet és megpróbálunk egy kis kiállítással is kedveskedni Önöknek. Az egyik megsárgult képen egy megfakult dátumot is találtunk, mégpedig 1958. május 8.! Talán a sors keze irányított, amikor a több lehetséges dátum közül mi is éppen május 8-át választottuk!

   Itt szeretnénk megköszönni Önöknek az eddigi bizalmat és támogatást! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az őszi évadban is!

   De előtte még vár ránk a Nyárbúcsúztató, ami idén is a már megszokott napon, augusztus 31-én kerül megrendezésre. A fellépő zenekarokkal való egyeztetések lassan lezárulnak és reméljük idén is, az év (egyik) legnagyobb bulija vár a fiatalokra és a korábban születettekre is! Hiszen, ahogy már korábban ígértük, az idei Nyárbúcsúztató a generációk találkozója jegyében fog zajlani. 10-től 100 éves korig minden korosztály számára igyekeztünk előadót találni.

   Végezetül engedjék meg, hogy mindenkinek megköszönjem az eddigi munkáját! Nagy örömmel tölt el, hogy olyan fiatalokkal vagyunk körülvéve, akik kérés nélkül, szabadidejüket feláldozva, bármikor jönnek és segítenek! Egy nagyon jó csapat jött össze!

Találkozunk augusztus 31-én Diószegen!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  463/506 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat