logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  460/494 >>

50 éves jubileum - Tallósi Bennlakásos Kisegítő Iskola

25.5.2017 15:52 | Plancsík Márta

„Elszaladtak az évek felettünk,
Fájó szívvel nyugdíjasok lettünk,
Felnevelve gyermeket, családot,
Nyugdíjasként éljük a világot.”

   Igazán senki sem boldog, talán egy kicsit visszahúz a szívünk. Csak néztük egymást, s nem tudtunk megszólalni, nem tudtuk elmondani, hogy jó volt, hogy nagyon hiányoztatok.

   De valahol azt mindenki érezte, hogy a Tallósi Speciális Iskolában eltöltött hosszú éveket a szívünkben őrizzük mindannyian – tanítók, nevelők, segédnevelők, segédtanítók. Hosszú éveken keresztül tanítottunk, neveltünk, elsősorban pozitív példával, emberként közeledtünk a tanítványaink felé. Megmutattuk a gyermekeknek, hogy hogyan kell, kéne becsületes emberek módjára élni, cselekedni, tisztelni, becsülni és elfogadni a másikat, s főleg a másságot.

   2017. március 31-én az együtt töltött szép évek emlékére, az iskola megalakulásának 50. évfordulója alkalmából, a pedagógusnap apropóján találkoztunk mi, az iskola jelenleg már nyugállományban lévő volt alkalmazottjai-pedagógusai a vezekényi Vén Diófa vendéglőben, hogy újra lássuk egymást, kezet szorítsunk és baráti öleléssel, az öröm és az emlékezés könnyeivel küszködve köszöntsük újra egymást. Felidézzük az együtt töltött hosszú, szép éveket, elbeszélgessünk.

   Nem volt könnyű, de nemes feladatot teljesítettünk. Tanítottunk, neveltünk – legalábbis minden erőnkből megpróbáltuk – hogy a reánk bízott gyermekekkel a képességeikhez mérten - megtanítsuk a legfontosabb ismereteket, hogy később felnőttként már önállóan is érvényesülhessenek az életben. Voltak nagyon szép pillanatok, de nagyon nehéz helyzetek is. Ilyenkor csalódottak, tanácstalanok voltunk, de folytattuk tovább azzal a gondolattal, hogy      majd legközelebb sikerül!

   Az ember a múltba ezerszer visszanéz, s szeretné újraélni mindazt, ami szép. Lassítaná az időt, s megállítaná a legszebb perceket, de az idő kerekét sajnos megállítani nem lehet. Amilyen hosszú volt az út, annyi szépet rejt a múlt. Ahogy a nap este leszáll, úgy válik múlttá a jelen, míg pirkad a hajnal, a jövő csak sejtelem. Az ember a múltba ezerszer visszanéz.

„A tegnapokkal fogy az élet,
A holnapokkal egyre nő,
S szemedben mégis mindörökké
A mának arca tör el –
Ezért ha illan ez az év is,
S a múltba szállón szétomol,
Lelkedben ott a kincs örökre,
Amely valaha benne volt.”

   A találkozón fájó szívvel emlékeztünk vissza azokra a kollégákra, kolléganőkre, akik velünk együtt járták ezt a gyönyörű utat, de sajnos már nem lehettek közöttünk.

   Egy pálya útja véget ér, a gyorsvonat megáll, s a búcsúzó útitárs egy más vonatra száll. Az idő vonatán döcög tovább, s ha kinéz az ablakán, nem fut el úgy a táj, ahogy elfutott az ifjúság…

   Adjon a sors még mindannyiunknak sok boldog évet, békességet, erőt és egészséget, hogy még újra találkozhassunk!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  460/494 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat