logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  351/439 >>

Zene s a rock - The Lenin Band

27.10.2018 10:39 | eReS

   Az első igazi híradás a zenekarról 2003 szeptemberében jelenik meg az Új Szó-ban. Ez nagy cikk. Mármint a zenekarnak, hogy írnak róluk. Nagyjából két éve alakult meg a banda és az utolsó hír 2004-ből van. A zenekar neve a látszat ellenére sokkal prózaibb okokból Lenin band mint gondolnánk. Nádszegen Tóth Gyulát a legagilisabb közéleti személynek tartották, aki mindenben benne volt, mindent megszervezett. A történelem legnagyobb  agitátora V.I.Lenin után pedig a falunépe, ha a Lenin szóba került, akkor tudták ,hogy az nem más mint a Tóth Gyula. Na kérem, az ő fia a Kislenin, azaz Tóth Gábor a zenekar frontembere. A banda neve tehát az ami, csak kicsit angolosan. További tagok: Soóky Ferenc - dobok, Győri Barnabás - billentyűk, Szabó Gyula - gitár, Szabó Péter basszusgitár.  Az első eljátszott dalok Chuck Berry rokckandrollja és a Bikini számok. A gimnazista korú srácokban az alkotószellem utat nyert és Tóth Gábor ontotta a saját számokat. Megírta szöveget, kitalálta zenét, a próbák alatt jöttek az ötletek a hangszereléshez és megszületett egy lemezrevaló anyag. A stúdióban felvett CD címe „Jöjj velünk!”. És mentek. A zenekar fiatal drukkerei elkísérték a bandát Szerdahelyre a kultúrházba, a taksonyi zenésztalálkozóra, Farkasdra. Párkányban a drogellenes napon ahol a sikeres koncert után még 500,-Sk gázsit is kaptak. Ez pont elég volt a fuvarra. Nádszegen kiléptek a pinceklubból a fényre és zenélhettek a falunapon.  A zenekar beindult. Mire már profi módon menedzsere is lett volna a zenekarnak, szétszaladtak. A legfőbb oka a zenekar szétesésének talán az, hogy a motor, Tóth Gábor, a színművészeti főiskolán folytatta a tanulmányait. Megmaradt a CD a fotók és az emlékek. Ha egyszer más dolguk nem lesz, talán még megszólal élőben a Lenin Bandtól a „Hé Mó”.

   A rovatban továbbra is szeretnénk a régebbi  és mai  magyar mátyusföldi amatőr rockzenekarokat bemutatni,  a helyi zenei történésekről hírt adni. Szívesen látunk ehhez az olvasóktól anyagot,  fotókat, megjelent írásokat , korabeli plakátokat , történeteket, kedves dolgokra  és élményekre való visszaemlékezést. Leveleiket  a zenesarock@centrum.sk címre vagy a szerkesztőségbe kérjük.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  351/439 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat