Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  23/288 >>

Zene s a rock - A COVID ALATT

28.5.2021 16:06 | eReS

   Elmúlt a tavalyi év, a Covid járvány rányomta bélyegét minden zenészre, légyen az amatőr könnyűzenész vagy hivatásos rockker. Nem vigasz az sem, ha az operaház is üres, és a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét is bejátszott közönségtapssal közvetítették. Igaz tapsolni lehetett on-line is, azaz ha élőben bekapcsolódtunk az interneten. A filharmonikusok weboldalán akkor még tapsot is küldhettünk a zenekarnak.

   Egy születésnapot azonban nem lehet megtartani on-line, a zenélést meg végképp nem, arra ott van a lemezjátszó. A templomi esküvőn maximum hatan lehetnek jelen a pappal, ministránssal és a két tanúval együtt - a menyasszony és a vőlegény épp, hogy csak belefér. Ezek után a lakodalom elég körülményes. A meghívni szándékozott vendégsereg önszorgalomból, mindenki a saját otthonában,  a fiatal pár egészségére megissza a pezsgőt, megvacsorázik, bort iszik , süteményt eszik, majd újra iszik, most már pálinkát, aztán újra eszik, majd iszik és újra iszik, és aztán megint csak iszik, míg le nem dől a TV elé a kanapéra, hortyog részegen. Álmában a vőfély poénjain nevet és fura mosolyra görbül a szája. A zenészek nem kaptak foglalót, mert nem is hívták őket, jobb híján zenét hallgatnak.

   Akinek van rá módja, az most alkot. Meg lehet csinálni a régen tervezett lemezt, föl lehet játszani a legjobb dalokat. A hazai tájakon ezt az aktivitást láthatjuk a közösségi oldalakon. Az elmaradt farsangi bulik helyett most otthon, vagy a stúdióban zenélgetnek a Retrock Party Band tagjai is. Remek felvételt rakott fel a weboldalukra a banda. Demjén Ferenc „Jégszív” című dalát játszák a nagyszerűen vágott videón. Érdemes megnézni. Kattintsunk a https://www.facebook.com/RetrockPartyBand/videos/722358818435225 linkre, nézzük meg!

   Ha a zenekarban öten vannak, akkor van esély legalább a próbára. Csak a kijárási tilalmat kell betartani, a rendőröknek megindokolni az autózást, zsebünkben egy negatív covid teszttel. De mi van akkor, ha a zenekarban heten vannak, mint a nádszegi Fagiforban? Ez épp egy emberrel több, mint amennyi a gyülekezéshez megengedett. Megoldottuk. A nádszegi on-line versmaratonhoz egy megzenésített József Attila verssel járultunk hozzá. A hetedik című Hobó Blues Band számot a hét zenész egyenként játszotta el saját hangszerén. Dobok, basszus, gitárok, orgona, szinti, ének.  Mindenkit többször fölvettünk külön-külön, így sosem voltunk együtt kettőnél többen. A zenei sávokat elvittem Bezúr Pityuhoz, aki a szoftveres zenei stúdiójában megvágta és összerakta az alapanyagot. A felvétel el is készült április 11-ére, a magyar költészet napjára. Köszönjük zenész barátunknak, Pityunak, hogy ránk szánta az idejét, annak ellenére, hogy maga is a saját lemezfelvételein dolgozott. A zenéhez videóképeket vágtunk és József Attila születésnapján feltettük a YouTube videómegosztóra. Üssük be a keresőjébe a „Fagifor Hetedik” szavakat és meghallgathatjuk a verset. Szerintem jó!                             


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  23/288 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom