logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  15/354 >>

Visszatekintés előrenézve

18.5.2022 19:47 | Mézes Rudolf

   Nem újkeletű hagyomány, hogy az ember hosszabb, rövidebb időszak elteltével mérleget készít, értékel, feladatok teljesítéséről, elképzelések megvalósításáról ad számot, s ezzel párhuzamosan újabb célkitűzések, tervek megvalósítását tűzi maga elé.

   Ezzel a céllal adtak találkát 2022. május 21-re Galántán a City szállóban a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége alapszervezeteinek, az egyes régióknak a küldöttei.

   A múlt év őszén, illetve az ez év márciusában és áprilisában megvalósított területi konferenciákon megválasztott küldöttek többek között azzal a céllal jönnek össze, hogy az elért értékekre alapozva, valamint a mindennapos tevékenység folyamán felmerült hibákat, hiányosságokat kiküszöbölve határozzák meg az elkövetkező időszak fő feladatait, célkitűzéseit.

   A koronavírus világjárvány, illetve az annak megfékezése érdekében hozott rendeletek betartása arra kényszerítettek bennünket, hogy többszöri nekifutás után mintegy másfél éves időeltolódással tartsuk meg Szövetségünk VIII. Országos Közgyűlését, melyen ezáltal ünnepélyes keretek között, a tevékenységünkre odafigyelő, azt jelentős módon támogató kedves vendégek jelenlétében tudunk megemlékezni alakuló I. Országos Közgyűlésünk 25. évfordulójáról.

   Szövetségünk országos vezetése nevében őszinte köszönet illeti az elmúlt viszontagságos időszakban kifejtett önzetlen tevékenységért a leköszönő Országos Tanács minden tagját, köszönet jár az egyes területi tanácsokban, valamint alapszervezeteink vezetőségeiben aktív tevékenységet végző személyeknek a vállalt feladatok sikeres teljesítéséért, valamint külön kell megköszönni Szövetségünk tagjainak a gyermekeink szebb és boldogabb jövőjének, előrehaladásának a biztosítása érdekében végzett, sok esetben sajnos még figyelemmel sem követett, nem kis áldozatokat igénylő hangyaszorgalmú munkát.

   Köszönet illeti meg a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének mindazon tagjait, akik az elmúlt nem könnyű időszakban, ha kellett bátran, a következményekkel sokszor nem törődve felemelték szavukat a szülőföldön való boldogulásunk ellen cselekvőkkel, az ármánykodókkal szemben.

   Az előttünk lévő feladatok sikeres teljesítése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy ne feledjük a „legnagyobb magyar”, Széchenyi István azon gondolatát, mely szerint „…egynek minden feladat nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”

   Továbbra se hagyjunk sorainkba éket verni, s ne feledjük, hogy eddigi munkánk során csak akkor tudtunk a létünkért, a megmaradásunkért folytatott küzdelemben sikeresek lenni, ha összefogtunk, ha tudatosítottuk, hogy együtt vagyunk erősek, ha nem feledtük azt az örök törvényű igazságot, mely szerint „…ha ketten vitatkoznak és megegyeznek, akkor három győztes van. Ők ketten, és az ügy. De ha nem egyeznek meg, akkor a vesztes is három. Ők ketten, és az ügy.”

Mézes Rudolf,
a Szlovákiai Magyar
Szülők Szövetségének elnöke


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  15/354 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat