logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  318/349 >>

Közutaink nagyjavításairól

19.7.2017 09:34 | -mh-

A Galántai és a Dunaszerdahelyi járás területén Nagyszombat megye jelentős útfelújításokat hajt végre. Mi a Galántai járás utainak rekonstrukciójáról kérdeztük Berényi Józsefet, Nagyszombat megye alelnökét.

Alelnök úr, tekintsük át, melyek azok a települések, ahol az utakat felújították?

   Járásunkban a legnagyobb rekonstrukció a Királyrév és Nádszeg közti szakaszt érintette.

   A 820 000 eurós beruházás megyei szinten is az egyik legnagyobbnak mondható. A további útfelújítási munkálatok elsősorban azokat a településeket érintették, ahol a kanalizáció megépítése után rossz állapotban maradtak az utak. Ilyen volt Vezekény, ahol a községen áthaladó főút felújítása 280 000 euróba került. De ide sorolom Tallóst, ahol a felújítás összértéke 470 000 euró volt, és Tósnyárasdot, ahol 420 000 euró értékben tettük végre rendbe a falu főútját. Az utak újraaszfaltozása már mindkét településen befejeződött, már csak az utak festése maradt hátra.


Milyen további útfelújításokat tervez az idei évben a megye?

   A megyei tulajdonú és irányítású útkarbantartó vállalat tevékenysége által igyekszünk folyamatosan elhárítani a legnagyobb hiányosságokat. Példaként említeném a Taksony és Alsószeli közti javításokat, melyek 55 000 euróba kerültek.

   De visszatérve a kérdésre, terveink közt szerepel még a Feketenyék és Hidaskürt közötti főút javítása is. A környék bányáiban zajló kavicskitermelésnek és szállításnak köszönhetően ez az útvonal különösen nagy terhelésnek van kitéve. Ezenkívül Alsószeliben a Mona vendéglőtől Felsőszeli irányában a falu határáig tervezünk még útfelújítást. Végül, de nem utolsó sorban, Jókán is lesznek útrekonstrukciók.


Elég pénzzel rendelkezik-e a megye, hogy kielégítsen minden útfeljítási igényt?

   Sajnos nem, azért is említettem korábban konkrét összegeket, hogy áttekintést adjak arról, mennyibe is kerültek a már megvalósított felújítások. Már készítjük a jövő évi költségvetést, amelynek része lesz a Galántai járás további szükségleteinek, igényeinek kielégítése is.

Az utak karbantartása egy véget nem érő történet, melyre folyamatosan komoly összegeket kell áldozni. Bízok benne, hogy az útkarbantartókkal, a megyei képviselőkkel és a helyi polgármesterekkel együttműködve továbbra is folyamatosan sikerül megoldanunk a közutainkat illető legnagyobb, legégetőbb gondokat.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  318/349 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat