Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  71/361 >>

Középiskolások ösztöndíjrendszere

3.10.2021 14:49

   Nagyszombat Megye Önkormányzata bevezette a középiskolások ösztöndíjrendszerét.

   A Magyar Közösség Pártja Nagyszombat megyei képviselőcsoportja a választási időszak kezdetétől szorgalmazta egyik fontos választási ígéretének - a középiskolások ösztöndíjrendszerének – megvalósítását. Örülünk, hogy erre most sor kerülhetett, ugyanis:  

   Nagyszombat Megye Önkormányzata, 2021. július 28-i, rendkívüli ülésén általános érvényű rendeletében szabályozta a megyei fenntartású középiskolák diákjai számára juttatható ösztöndíjakat. Ezek között vannak havi rendszerességgel folyósíthatók - a duális képzés rendszerében tanulóknak vagy gyengébb szociális hátterű diákoknak, és egyszeri - kiugró sport- vagy tanulmányi eredményt elérőknek adható motivációs pénzösszeg.

Az ösztöndíjak a következő címen igényelhetők:

  1. anyagi szükséghelyzet
  2. sporttehetségek támogatása
  3. tanulmányi versenyeken és olimpiákon elért rendkívüli eredmény
  4. hiányszakmák tanulmányi szakjainak népszerűsítése
  5. a duális képzés rendszerében tanuló elsős diákok támogatása

   Az ösztöndíjat minden esetben az iskola igazgatójánál kell kérvényezni, a több címen ösztöndíjat igénylőknek az ösztöndíj mindegyikére különálló kérvényben kell benyújtaniuk igényüket. Az ösztöndíj odaítéléséről a megyei hivatal iskolaügyi főosztálya dönt. Nem lehet rá jogi igényt formálni. A rendelet Nagyszombat megye honlapján megtalálható.

 

ELŐFIZETÉSES MENETJEGYEK

    Az ülésen továbbá döntés született előfizetéses menetjegyek bevezetéséről a helyközi autóbuszközlekedésben. Ez a változás egyben azt is jelenti, hogy Nagyszombat megyében új közlekedési zónák jönnek létre. Az előfizetéses menetjegyeket azoknak az utasoknak a szempontjait figyelembe véve vezetjük be – 2023. január 1-vel - akik iskolába, munkahelyre utazva rendszeresen a közösségi közlekedést veszik igénybe.  Az utas az általa megválasztott – kiindulási pont és úticél közti - zónákra és időszakra (havi, évi) érvényes menetjeggyel korlátlan számú utazást tehet a megyében a közösségi közlekedést biztosító szolgáltatók valamennyi járatán. Nagyszombat megye területén jelenleg három szolgáltató: a nagyszombati ARRIVA Trnava, a dunaszerdahelyi Szlovák Autóbuszközlekedési Vállalat - SAD Dunajská Streda, és a szakolcai SKAND Skalica biztosítja a közösségi autóbuszközlekedést. 

Az előfizetéses menetjegyek előnyei az utasok számára:

Az MKP képviselői csoportja nevében

Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  71/361 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom