logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  431/456 >>

Felsőszeli pedagógus rangos díjazása

16.6.2017 12:09 | Jakubecz Márta

   A Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola pedagógusa, Mészáros Magdolna a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIII. országos találkozóján, Rozsnyón 2017. április 9-én jelentős kitüntetésben részesült – „A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért” című pedagógiai díjat nyerte el kollégái nagy örömére és szülőfaluja büszkeségére. A pedagógust a felsőszeli alapiskola tantestülete és az SZMPSZ Galánta-Vágsellye Területi Választmánya javasolta e kitüntetésre.

   Mgr. Mészáros, szül. Danajka Magdolna 1954-ben született Alsószeliben. A felsőszeli alapiskola pedagógusaként szlovák - magyar szakos tanárként és karvezetőként jelentős eredményeket ért el a tehetséges tanulók felkutatásában, gondozásában. Folyamatosan foglalkozik a diákokkal a magyar nyelvi, irodalmi és zenei versenyekre való felkészítés terén. Tanítványai sikeresen szerepelnek a különféle anyanyelvi vetélkedőkön, fogalmazási versenyeken, mint pl.: Európa az iskolában, a Palóc Társaság pályázata, a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny, a Szép Magyar Beszéd, a Jókai és kora, a Katedra irodalmi és anyanyelvi vetélkedő. Ugyanúgy megemlíthetjük mindazon énekversenyeket és különféle zenei és műveltségi vetélkedőket is, ahol az általa felkészített szólisták, diákok eredményesen helytálltak. Ezek többek között: Éneklő csalogány, Bíborpiros szép rózsa, Tavaszi szél vizet áraszt, Bartók emlékverseny, Kodály emlékverseny és műveltségi vetélkedő.

   Az iskola Csalogány énekkarának alapítója és vezetője. Ő a kezdeményezője a „Csillagoknak teremtője” elnevezésű népdalversenynek. Aktívan működteti a Bercsényi Miklós Hagyományőrző Csapatot, melynek tagjai évről évre bekapcsolódnak a Forgószél és a Garabonciás néprajzi valamint a „Miénk a város” levelezőversenybe. A rovásírásnak szintén elkötelezett híve, tanítványai évente sikeresen szerepelnek a rovásírásversenyeken.

   Pedagógustársai és szülőfaluja magyarsága szívből gratulál neki e rangos pedagógiai díjhoz!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  431/456 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat