logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  5/84 >>

Szurkolói szemmel a DAC-ról

9.11.2023 15:11

   Szeptember közepén jelent meg Karaffa Attila Szurkolói szemmel című könyve, amely a szerző második kötete és a DAC-cal kapcsolatos élményeit, gondolatait foglalja össze 96 oldalon.

   „Szurkolóknak egy törzsszurkolótól, akinek a szívében ott van a DAC. Talán így lehetne összefoglalni ennek a kis kötetnek a lényegét, amelyben Karaffa Attila elénk tárja a DAC-életérzést, a csapatáért drukkoló rajongó szerteágazó gondolatait. Jó szívvel ajánlom ezeket a sorokat minden DAC-os szurkolónak, de mindenki másnak is, akit érdekel a futball világa” – írja a könyv ajánlójában Radványi Miklós, a DAC legendás játékosa, majd később edzője.

   Attila gyermekkorától egészen napjainkig eleveníti fel a sárga-kékkel fémjelezhető emlékeit, beleértve a legnagyobb sikereket és azon szomorú pillanatokat is, amikor nem a fociról, hanem a rendőrök támadásáról vagy éppen a szlovák szurkolói atrocitásoktól volt hangos a lelátó, valamint a sajtó.

   A hangsúly viszont nem ezeken, sokkal inkább a DAC nyújtotta életérzésen, barátságon és a focin van a kiadványban, amely a szerző Felvidéki szemmel című első kötetéhez hasonlóan egy-egy fotó mellett történeteket mesélve kíséri végig az olvasót anekdoták vagy éppen egykori beszámolók segítségével.

   „Dacolunk a Felvidéken minden értelemben. A bajnokságban, a közéletben és sokszor egymással is. Mégis a DAC lett az összetartozásunk egyik jelképe is” – írja Attila, és éppen ezért a kiadvány több mint egy szurkolói vallomás, hanem felvidéki helyzetjelentés is a korról, amelyben élünk.

   A könyv megrendelhető az info@karaffaattila.sk e-mail címen vagy megvásárolható Dunaszerdahelyen a Turul Bárban a Csallóköz utcában. Ára 9,- euró. A könyv megvásárlása jótékonyt célt szolgál, amelyből a szerző egy mozgáskorlátozott gyermek gyógykezelését támogatja majd.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  5/84 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat