Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  9/67 >>

Mátyusföldi írók a 92. Ünnepi Könyvhéten, Budapesten

31.10.2021 10:43 | Morovics Ibolya

   Az elhúzódó világjárvány miatt 2020 júniusa helyett 2021. szeptember 2–5. között került sor a magyar fővárosban a könyvek seregszemléjére, a rangos Ünnepi Könyvhétre, ezúttal két helyszínen: a Vörösmarty téren és a Duna-korzón. A rendezvényen való dedikálás mind az anyaországi, mind a határon túl alkotó írók számára nagy jelentőséggel bír.

   Régiónk szempontjából is kiemelkedő esemény volt ez: ezúttal öt Mátyusföldön élő alkotó is jelen volt a kiemelkedő eseményen, a könyvek ünnepén.

   A diószegi ATID Polgári Társulás, Lanz Roland irányításával három író könyvét adta ki a könyvhétre: két helytörténészét és egy szépíróét. Oros László felsőszeli helytörténész, író, a Bibliotheca Pro Patria magánkönyvtár tulajdonosa, a Felvidéki portrék és történetek című könyvével volt jelen a könyvhéten. Szabó László nagyfödémesi helytörténész a Kihantolt múlt - Hűség és kiállás alkotását dedikálta. Jakubecz Márta alsószeli író, publicista és pedagógus pedig az Útjelző kavicsok című alkotását képviselhette a magyar fővárosban. Mindhárman a Duna-korzón dedikáltak 2021. szeptember 4-én.

   A dunaszerdahelyi Lilium Aurum kiadótól, melyet Hodossy Gyula irányít, további két Mátyusföldön élő és alkotó író volt jelen a könyvhéten: Száraz Pál nagyfödémesi író Holdfényben című novelláskötetét, Fellinger Károly jókai költő pedig a Bóklászó legújabb falujáró verseskötetét dedikálta a Vörösmarty téren, szeptember 2-án.

   Mivel tavaly a könyvhét elmaradt, még nagyobb volt az érdeklődés, az olvasók némi túlzással szinte „bevették a várat”, hatalmas tömeg hömpölygött a két helyszínen. A Vörösmarty téren 78 kiadó, a Duna-korzón 62 kiadó képviseltette magát. Az említett mátyusföldi írók könyvei a könyvhétre kiadott katalógusban is szerepelnek.

   Mind az öt régiónkbeli írónak szívből gratulálunk, és további gazdag alkotómunkát kívánunk!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  9/67 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom