logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  13/80 >>

Egy szerző három könyve

4.7.2022 08:51 | -sz-

Holdfényben

   2021 nyarán jelent meg Székesfehérváron Száraz Pál „Holdfényben” címmel, 25 novellából összeállított kötete.

   A könyv különleges élményt nyújt az olvasónak. A novellák egy része a mesék világából lép elénk, de a szereplőinek történetei emberi történetek, gondjaik, örömeink velünk élnek. Különös misztikum hatja át azokat az írásokat is, amelyek hősei „igazi” emberek, akik csodákat élnek át. Néha félelmetest, máskor gyönyörűséget, szenvedést, szerelmet, halált, boldogságot, veszteséget és győzelmet.

   A könyv felelős kiadója Bobory Zoltán, a Székesfehérvári Vörösmarty Társaság elnöke. A grafikák és a szövegrendezés P. Maklári Éva munkája.

   (Vörösmarty Társaság, Székesfehérvár, 2021)

 

Tarka lepke

   Az elmúlt év végén jelent meg Száraz Pál „Tarka lepke” című leporellója, az ART Danubius kiadónál, Balázs F. Attila gondozásában. Ebben a kis, gyönyörűen illusztrált könyvecskében már a tél idején megérkezett a tavasz. A verses mesében szellő szárnyán repdes egy kis lepke, mígnem eljut a tündérlányok udvarába. Lapozzatok bele, olvassátok el ezt a gyönyörű történetet, amelyet a zsérei Simek Viktor, képzőművész, a Magyar Kultúra Lovagja csodálatosnál csodálatosabb, színes rajzai tesznek még élvezetesebbé.

 

Šachove drahokamy (A sah drágakövei)

   Száraz Pál tizedik kötete „Šachove drahokamy” címmel szlovákul jelent meg. A kötetben 18 mikronovella található. A novellák tömörek, a novellaírás klasszikus forgatókönyve szerint, az élet egy-egy pillanatát ragadják meg. Feszültséggel teltek, konfliktusokba torkolnak, s az írások vége mintegy mérgesen becsapott ajtó, váratlan fordulattal (befejezetlenül, végkifejlet nélkül) zárulnak.  Aki ezt a kötetet elolvassa, bizonyára írja is, társszerzővé válik, hiszen a szerző gondolatban az olvasóra bízza, hogy egy-egy novelláját a saját érzései szerint fejezze be.

   A kötetet a Dunaszerdahelyi Nap Kiadó adta ki, Barak László gondozásában. A frappáns kötettel kapcsolatban feltétlenül meg kell említeni a szerkesztő Ľuboš Navrátil és a fordító Ardamica Zorán precíz munkáját, akiknek segítségével Száraz Pál érdekes novellái eljutnak a szlovák olvasókhoz is.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  13/80 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat