Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  58/63 >>

Olvasókuckó Tardoskedden

25.5.2017 16:04 | Tóth Szilvia, iskolaigazgató

...a tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában.

   Valamennyi oktatási intézmény ki-ki a maga módja és lehetősége szerint alkalmazkodik a rohamos változásokhoz. A magyar oktató-nevelő intézményeknek konkurencia képesnek kell lenniük, nem elég a kisebbségi többlet.

   A módosított keretterv rugalmas iskolavezetést, felkészült pedagógusokat igényel. Haladni kell a változásokkal, újdonságokat kell kínálni, hiszen nemcsak az oktatásügy, hanem a diákok és a szülők igényei is változnak. A tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola szemelőtt tartva a leírtakat úgy döntött, hogy olvasókuckót létesít a tanulói számára.  A már meglévő könyvtárunk mellé egy teljesen új termet alakítottunk ki, kihasználva a folyosó adta lehetőségeket. A helyiség átadására a könyv hónapját választottuk, felhívva a figyelmet az olvasásra, a szövegértésre. Hiszen olvasni jó dolog! Olvasni lehet sok mindent pl. újságot vagy könyvet, nyomtatott vagy online formában. És ha már olvasunk, tegyük azt kellemes környezetben! Az olvasótanya ülőgarnitúrával, kényelmes babzsákokkal, szőnyeggel, polcokkal, audiovizuális technikával van felszerelve. Nem csak kellemes pihenésre, de tanítási óra lebonyolítására is lehetőséget nyújt.  

   Iskolánkban számos fejlesztés zajlott az elmúlt hónapokban. Az olvasóterem mellett felújítottuk az informatikai terem teljes bútorzatát, korszerű számítógép-asztalokat, tanári asztalt és szekrényeket vásároltuk. Számítógépeinket az elmúlt évben modernizáltuk. Az intézmény vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a már iskolánkat látogató tanuló korszerű tantermekben tanuljon. Arra törekszünk, hogy a magyar anyanyelvű kisdiák és annak szülei felismerjék az anyanyelvi oktatás fontosságát. Tetteink, döntéseink és a munkánkhoz való hozzáállásunk befolyásolja megmaradásunkat. Csak bizakodni tudunk, hogy a beíratkozás eredménye minket igazol.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  58/63 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom