Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  60/63 >>

Nyitott nap a deáki alapiskolában

16.4.2017 12:11 | Kádasi Erika, Renczés Nóra, Darázs Éva, Deáki Alapiskola

   2017. március 16-án nyitott tartottunk a Deáki Alapiskolában, amely minden évben a beíratást megelőző hagyományos akciónk. Az esemény Bende Gabriella igazgatónő ünnepi beszédével kezdődött, aki üdvözölte az érdeklődőket, majd röviden ismertette iskolánk célkitűzéseit, megvalósított terveit és elért eredményeit.  Ezután iskolánk szavalói, táncosai következtek, valamint az óvodások, akik bátran, lámpalázat nem ismerve adták elő kedves kis összeállításukat. A műsort bemutatóórák követték, ahová mindenkit: szülőket, nagyszülőket, óvónéniket szeretettel vártunk. Örömünkre szolgált, hogy nagy volt az érdeklődés, és mindkét tanítási órán sok vendég figyelte a tanító nénik és az osztályok munkáját. 

   Az első bemutatóóra a III. osztályban zajlott, ahol Kádasi Erika a magyar nyelv keretében olvasási órát tartott a harmadikos gyerekeknek. Az órán a mesékkel foglalkoztak. A tanítási óra elején átismételték a mesék keletkezését, felosztásukat, a legismertebb mesegyűjtőket és meseírókat. Majd következett a páros munka, ahol Benedek Elek Csalimese című meséjével dolgoztak: a cetlikre írt mondatokat kellett időrendi sorrendben papírra ragasztani az eredeti mese szövegének megfelelően. Ezután két csapatban folyt a munka: a gyerekek mesekártyákat húztak, melyeken kérdések, feladatok szerepeltek. Miután mindkét csapat ügyesen megoldotta feladatait és lezajlott a kiértékelés is, pihentető szólánccal zárult az óra. 

   A második bemutatóóra a felső tagozaton, a VIII. osztályban volt. Sok szülő és nagyszülő élt a lehetőséggel, hogy megtekintse az angol órát Darázs Éva tanító néni vezetésével. A diákok izgatottan várták, hogy a nagyvilág elé tárják, mi mindent tudnak angolul. Az óra keretén belül bemutatták, mit tanultak az ételekről és az egészséges étkezésről. Átismételték az élelmiszer kategóriákat, majd egy videó következett, amellyel összehasonlították az ebédeket a világ különböző országaiban. Végül a projektek bemutatására is sor került. Az órát kis játékkal zárták a táblánál, hogy a szókincset is átismételjék. A hangulat egy kis humorral fűszerezve hamar feloldódott, mindenki nagyon jól érezte magát.

   Amíg a bemutató órák zajlottak, Boros Magdaléna, Renczés Nóra és Bugár Mónika kézműves foglalkozást tartott a nagycsoportos ovisoknak, akik együtt dolgoztak az elsős és másodikos gyerekekkel. Az elkészített tárgyakat ajándékként haza is vihették az ovisok, sőt a 2017/2018-as tanév elsősei még ajándékkönyvet is kaptak, amit az iskola igazgatónője adott át. A nyitott nap zárásaként az iskolai klub helyiségében kötetlen beszélgetés formájában a vendégek kifejezték elégedettségüket a rendezvénnyel, a programmal és a bemutató órákkal kapcsolatban. Az igazgatónő válaszolt a vendégek kérdéseire is, akik főként az iskolai rendezvényekről, tanfolyamokról és akciókról, az érdekkörökről stb. érdeklődtek. Örülünk, hogy rendezvényünk sikeres volt, hogy sokan jöttek el és nézték meg az iskolában folyó munkát és hogy vendégeink elégedetten távoztak .

   Ezúton tudatjuk a tisztelt szülőkkel, hogy a 2017/2018-as év elsőseinek  beíratására a Deáki Alapiskolában 2017. április 4-én, kedden, 10 órától. Telefonos egyeztetés után más időpontban is beíratható az iskolaköteles gyermek /0907 391 342/.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  60/63 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom