Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  63/63 

Karácsonyi műsor Felsőszeliben /2016/

24.1.2017 09:41 | Jakubecz Márta

   A Széchenyi István Alapiskola 2016. december 21-én hagyományos karácsonyi műsorral ajándékozta meg a szülőket, nagyszülőket és az érdeklődő közönséget.  Az adventi időszak kiemelkedő eseményének számít ez a rendezvény, mert – ahogy a szülők mondják – a műsor teremti meg számukra a karácsonyi hangulatot, lélekben felkészíti őket a közelgő ünnepre. Mindkét Szeli lakossága részéről nagy figyelem kísérte a gyermekek műsorát, amit a zsúfolásig megtelt kultúrház látványa is bizonyított.

   A műsort Mihalovič Veronika szavalata és a Csalogány énekkar produkciója nyitotta meg. A szavalót Morovics Ibolya készítette fel, az énekesekkel Mészáros Magdolna és Lénárt Krisztina foglalkozik. Ezt követően a zeneiskolások műsorbetétje következett. A fellépő tanulók a következők voltak: Ferdinánd Viktor, Lóci Dávid, Pónya Ferenc, Takács Eliska és Beáta, Horváth Zenkő Veronika, Kontár Máté, Németh Natália és Lavu Szimona. Felkészítőik a zeneiskola tanárai, Gabriel Kudry és Igor Bečár voltak. A komoly kezdés után vidámságot vittek a színpadra az ötödikes lányok modern táncukkal, melyet Morovics Ibolya tanított be velük.

   A műsor elmaradhatatlan része az igazgatónő és a Szülői Tanács elnökének ünnepi beszédei. László Ildikó igazgatónő a nézőkhöz szólva rámutatott arra, hogy az iskolában egy nagy közösséget alkotunk, és csak szeretetteljes szívvel lehet felszabadultan, igazi örömmel ünnepelnünk. A közös munka mindig csodákra képes, s mindezt megkönnyíti a szeretet – ez az igazi kohézió mindannyiunk életében. Az igazgatónő után Horváth Judit, a Szülői Tanács elnöke szólalt fel, aki szintén az ünnep lényegéről elmélkedett, majd mindenkinek megköszönte egész évi odaadó munkáját.

   A műsor kicsik énekkara előadásával folytatódott, akik karácsonyi dalokat adtak elő. Felkészítőjük Simkó Mária.

   A kisebbek irodalmi színpada most egy bájos és tanulságos mesével lépett színpadra, az ő felkészítőjük Pónya Zsuzsanna volt.

   A felső tagozatos táncosok Höcögők tánccsoportja tardoskeddi táncokat mutatott be Molnár Beáta vezetésével. A nagyok után ismét a kicsik következtek, ők is tánccal színesítették a műsort. Őket Simkó Mária készítette fel.

   A szeliek minden iskolai műsorát a felső tagozatosok irodalmi színpada zárja. Idei előadásuk a „Nincs karácsony szeretet nélkül” címet viselte. Az összeállítás már az ajtónkon kopogtató Megváltó által közvetített fényeket idézte – szebbnél szebb verssel, énekkel. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika. Az érdeklődők a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap karácsonyi számát. A műsor gyermekkonferálói Mihalovič Veronika és Lóci Dávid voltak.

   Iskolánk karácsonyi műsora ezúttal is nagy sikerű rendezvény volt, a gyermekek színvonalas produkcióit óriási tapssal jutalmazta a közönség. Köszönet a tanulóknak és felkészítőiknek, hogy ilyen különleges ajándékot készítettek számunkra, felidézve lelkünkben az ünnep varázsát.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  63/63 

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom