logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  83/85 >>

Családi délután a Peredi Alapiskolában

16.4.2017 10:55 | Mgr. Jurás Lívia, igazgató

   Február 18-án szórakoztató programokkal teli családi délutánra hívtuk meg az alapiskolába a tanulókat, a kedves szülőket, a nagyszülőket és a kisgyermekes, iskolaválasztás előtt álló családokat.

   A látogatók megtekintették, hogyan változott, szépült és modernizálódott az 1959-ben épült új iskola, melyet apáink, nagyapáink brigádmunkával, ún. kommunista szombatokon építettek, hogy gyermekeik szép új iskolába járhassanak. Az évek során több felújítást végeztünk az épületeken és az udvaron. Iskolánkat új berendezésekkel és modern technikai segédeszközökkel szereltük fel. Korszerűsített iskolánk így a mai kor igényeinek is megfelel. Ezt, az épületet és iskolaudvart kívülről szemlélő, nem is veszi észre, summázta több szülő és nagyszülő.

   A délután folyamán többféle foglalkozással kedveskedtünk a kicsiknek és nagyoknak. Volt mesesarok az iskola könyvtárában, Jomili élményjáték Szanyi Mária néprajzkutató - pedagógus vezetésével, ügyességi kvízjátékok, kreatív foglalkozások, mini ping-pong párbaj szülők és gyerekek között. Nagy sikere volt a farsangi fánkkóstolónak is. Mindenki kedvére ízlelgethetett a nagyik lekvárjával kínált sok finomságból. A rendezvény vendége Meister Éva a Magyar Művészetért Díjas erdélyi előadóművész volt, aki dalokkal szórakoztatott bennünket.

   A  kedves szülőket arról igyekeztünk meggyőzni, hogy a tudás minden ember számára az anyanyelven szerezhető meg leginkább. Ezért minden  szülőt arra kérünk, ne fossza meg gyermekét ettől az alapvető jogától. Valamint attól se, hogy a kortársaival, a pajtásaival, az utcabeli és a falubeli gyerekekkel járjon egy iskolába. Ez nagyon fontos, mert az összetartozás és a  településünkért való felelősség érzését is így tanulhatják meg leginkább.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  83/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat