Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
 1/4 >>

2018 A farkasdi ifi-ben

21.12.2018 13:19 | Ing. Bódi Vivien

   A CSEMADOK Farkasdi Alapszervezete mellett működő Ifjúsági Klub 2018-ban is aktívan kivette részét a helyi társadalmi élet szervezéséből. Öt önálló eseményt sikerült megvalósítaniuk, a hatodik még hátravan. Számos eseményen segítőkként, illetve segédszervezőkként dolgoztak.

   Az IFI 2018-as rendezvényeinek sorozata hagyományosan a Batyusbállal indult. Ez a bál az elmúlt években nagyon népszerű lett falunkban, olyannyira, hogy limitálnunk kell a jegyeladást. Természetesen mi ennek csak örülünk, a kultúrházunk kapacitása sajnos azonban véges, pedig szívesen befogadnánk mindenkit. Az est folyamán a párkányi Royal zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Támogatónk is akadt bőven, akik tombola-felajánlásaikkal emelték bálunk színvonalát. Az IFI fődíja egy retro bicikli volt. Örömmel tölt el bennünket, hogy idősebb és fiatalabb generációk egyaránt részt vettek, jól érezhették magukat, együtt mulathattak.

   Május 26-án immár IX. alkalommal került megrendezésre a Majális és Főzőverseny. Ez a rendezvényünk mozgatja meg a legtöbb embert, és 24 órán át tart. Idén is három kategóriában lehetett indulni: gulyás, babgulyás, valamint egyéb különlegességek kategóriájában. A csapatok száma évről-évre növekszik, sok visszatérő résztvevőnk is van. Rendszeresen megmérettetik magukat a  helyi szervezetek - a Hubert- és Haladás Vadásztársaságok, a tűzoltó- és horgászegyesületek és a nyugdíjasklub csapatai, de a szomszédes falvak ifjúsági szervezetei és számos baráti társaság is részt vesz a versenyen. A zsűrit két hivatásos szakács, Kulík Michal és Takács Gyula alkotta. A győzteseket értékes díjakkal jutalmaztuk. A legapróbb kilátogatókat arcfestés és ugrálóvár várta. Este a jelenlévők együtt izgulhatták végig a BL döntőt, amely a helyszínen került kivetítésre. A hangulatot DJ Harrys és csapata biztosította. Mivel ez a rendezvényünk jövőre kerek évfordulót ünnepel, igyekszünk még színvonalasabb programot előkészíteni, amelyhez szívesen fogadunk bármilyen ötletet és támogatást.

   Az IFI nyáron picit feltöltődött, az elballagott kilencedikesek közül néhány új taggal is bővült. Friss erőkkel vágtunk neki az ősznek. Szeptember 8-án már harmadik alkalommal rendeztünk nyárbúcsúztatót. Sajnos az időjárás kiszámíthatatlansága miatt nem sikerült szabadtéren megtartani, így a helyi kultúrházban buliztunk egy nagyot. DJ Harrys és csapata biztosította a talpalávalót.

   Október a hagyományos Farkasdi Őszi Vásárral kezdődött, lebonyolításából aktívan kivettük a részünket. Szombat reggel részt vettünk a szüreti felvonuláson, amely idén picit rendhagyó módon zajlott. Azelőtt lovaskocsin jártuk a falut, de ezt évről-évre egyre nehezebb megszerveznünk. A lovak, a lovaskocsik és a kocsisok is öregszenek, utánpótlás pedig nincs. Az idősek már nem szívesen vállalják a többórás kocsikázást a faluban. Sajnos, baleset is előfordult, így kitaláltuk, hogy idén traktorral megyünk. Zenészeink is voltak, mindannyian elfértünk egy helyen, és bár remek volt a hangulat, azért így nem volt az igazi. A szombat esti programot is hagyományosan mi biztosítottuk, a szabadtéri koncertek után az emberek a Retro partyn folytathatták a szórakozást, ahol már harmadik éve DJ Čeku biztosította a jó hangulatot.

   Október végén falunk lelkészházaspárjának legkisebb gyermeke, Eszterke részére ajánlottuk fel a 2018-as rendezvényeink bevételének egy jelentős részét. A kislány súlyos szívműtéten esett át, és az egész falu összefogott, hogy összegyűljön a műtéthez szükséges pénz.

   Idén még készülünk egy rendezvénnyel, mégpedig szilveszter napján szeretnénk a kultúrházba invitálni a farkasdiakat egy ugyancsak batyusbálszerű bulira, hogy együtt köszönthessük az új évet.

   Saját rendezvényeinken kívül részt vettünk mint segítség a nyugdíjas klub által szervezett Nőnapon és az Idősek napján, koszorúztunk a kopjafánál az 1848/49-es szabadságharc alkalmából rendezett megemlékezésen, valamint az I. és II. világháborús emlékműveknél. Néhány tagunk évek óta aktív résztvevője a tőkehúzásnak.

   Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik támogatják szervezetünk munkáját, azoknak, akik rendszeres résztvevői eseményeinknek, és mindazoknak, akik bármilyen formában segítik munkánkat. Az IFI ajtaja nyitva áll a tettrekész, kreatív fiatalok előtt, akik készek a közösségi munkára, és szeretnék velünk együtt színesíteni falunk közösségi életét.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
 1/4 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom