logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  7/7 

Tanulom a mesterséget

16.3.2017 13:25 | Szabó Frigyes

   Nem vagyok keramikus, sosem jártam művésziskolába, és nem is tanultam ezt a mesterséget. Az alkotóvágy viszont gyermekkorom óta az életem része volt. Sokáig kerestem az utat, merre induljak, kerestem azt, amiben kifejezhetném az alkotóvágyamat. Rajzokkal kezdtem, festettem vászonra, falra, faragtam fába, mígnem rátaláltam az agyagra.

   Egy helyi kis műhelyben kaptam lehetőséget arra, hogy jobban megismerkedjek az agyaggal, megmunkálásával, égetésével, festésével. Rájöttem, hogy az agyaggal való munka határtalan lehetőségeket ad. Olyan széleskörű a felhasználása, és olyan sok lehetőséget nyújt az alkotáshoz, hogy tudtam, megtaláltam azt, amit kerestem.

   Saját kis műhelyt alakítottam ki magamnak az otthonomban, az elmúlt évben sikerült életet lehelni egy használt kemencébe,  így magam tudom kiégetni mindazt, amit készítek. Először csak a saját részemre készítettem tárgyakat, tanultam, csináltam minden olyat, ami érdekelt vagy tetszett. Egy idő elteltével ez remek módja lett az ajándékozásnak. Családomnak, barátaimnak készítettem ajándékokat, egyre több emberhez jutottak el a dolgaim. Tavaly aztán megkeresett egy festőművész ismerősöm és megkért, csatlakozzak hozzá és csináljunk egy közös kiállítást. A közös bemutatkozásra 2016. november 18-án került sor a galántai neogótikus kastély kiállítótermében, ahol január végéig volt megtekinthető.

   Ami az alkotásokat illeti, jellemző rájuk, hogy nagy részük használati tárgy. Arra törekszem, hogy a mindennapokban is használható tárgyakat készítsek, amiket az ember nem csak úgy kitesz a polcra, aztán néha-néha letörli róluk a port. Ihletet, ötletet az élet minden szférájában találok. Sokszor megesik, hogy különféle, nem kerámia tárgy is ötletet ad, amit aztán agyagba formálok.  Az alkotásaimra jelentős befolyása van kitanult szakmám – a régészet. A különbözö ókori kultúrák tárgyi hagyatékai gyakran megihletnek.  

   Jelenleg már többnyire megrendelésre készítek egyedi darabokat. A megrendelő többnyire csak behatárolja mit is szeretne, a kivitelezést rám bízza, így mindig valami új születik.

A teljes portfóliómat a TK Kerameikos név alatt futó facebook oldalamon lehet megtekinteni.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  7/7 Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat