Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  20/22 >>

Mire is jó egy doboznyi szeretet?

24.1.2017 08:50 | Fodor Szilvia

   2016-ban, immáron 5. alkalommal sikerült megajándékoznunk néhány gyermeket egy csipetnyi szeretettel! Az előző évek sikerein felbuzdulva ebben az évben is megszerveztük a Cipősdoboz-gyűjtőakciót. Ismét sok önkéntes kapcsolódott be a gyűjtésbe, valamint az ajándékok széthordásába. A Pro Mached polgári társulás mellett a szervezésben részt vett a Megbecsültek Társasága, a Galánta és Vidéke társulás, a Pázmány Péter Alapítvány, valamint sok-sok önkéntes segítő.

   Az akció onnan kapta a nevét, hogy az ajándékozók egy cipősdobozba ajándékokat csomagolnak (játékokat, író- és rajzeszközöket, könyveket, ruhákat, édességeket, stb.), majd ráírják a dobozra, hogy hány éves fiú vagy lány a címzett. Így a meglepetések olyanok kezébe kerülnek, akik megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ennek köszönhetően az ajándékok sokkal kedvesebbek a gyerekek számára.

   A gyűjtés már jócskán túlnőtte a Galántai és a Vágselyei járás határait, hiszen Nyékvárkonyról és Nagymegyerről is érkeztek hozzánk csomagok. A több száz ajándékot a gondos osztályozás után továbbítottuk az alsókorompai, dunaszerdahelyi, nagymegyeri, gútai, ifjúságfalvai és komáromi gyermekotthonokba. Azokban a falvakban, ahol megkaptuk a rászoruló gyermekek listáját, akiknek névtelenül szerettek volna ajándékozni az ajándékozók, ott az egyes családokhoz is ellátogattunk, hogy személyesen adjuk át a kis csomagokat.

   Jó volt látni a sok boldogságtól ragyogó szempárt az ajándékbontás során, mert bár mindenki megígérte, hogy az ajándékot csak a fa alatt bontja ki, nagy részük már az átvétel után rohant kielégíteni kíváncsiságát. A gyerekek csillogó szemekkel tépték szét a csomagolópapírt, és boldogan mutatták egymásnak, mit rejt az ő dobozuk. Mások óvatosan, lassan nyitották ki, mint aki nem akar hinni a szemének, hogy ezt a hatalmas csomagot neki hozták.

   A jövőben is tervezünk hasonló gyűjtést, hiszen nagyon jó érzés tudni, hogy vannak emberek, akik szívesen adakoznak. Nem csak az ajándékokra és az ajándékozókra gondolunk, hanem az önkéntesek munkájára is, akik szabadidejüket és gyakran anyagiakat sem kímélve gyűjtötték, osztályozták, majd széthordták az ajándékokat.

   Nagyon szépen köszönjük minden ajándékozónak a csomagot, és valamennyi önkéntesnek az önzetlen segítséget! Nélkülük nehéz lett volna ennyi gyermeknek örömöt okozni.

   Akinek pedig az őszi nagytakarítás során üres cipősdoboz kerül a kezei közé, kérem, ne dobja ki, az akciót ebben az évben is megismételjük!

"Mindig van okunk egy ajándékra... Csomagold be szeretettel, és helyezd el az ajtó elé. És várj. Ajándékod, ha szeretettel adtad, célba ér. És ajándékodnak bármikor örül, aki kapja. Mert mindig van alkalom az ajándékra." (Csitáry-Hock Tamás)


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  20/22 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom