Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  14/22 >>

Cseperedő program Galántán és Nagymácsédon

19.7.2017 09:52 | Cséfalvay Ivett

   Felnőttként azok válnak a leginkább adni tudóvá, akik korai - baba és kisgyermek éveikben a legtöbb szeretet kapták.

   Minden kor, divat, eszmeáramlat rányomja a bélyegét az egyes ember életére, életfelfogására. Felgyorsult világban élünk. A világhálón rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó nevelési elv, jó tanács olvasható. Hogyan válasszunk jól? Mi lenne a legjobb a gyermekemnek? Mit, hogyan csináljak? Számtalan kérdés fogalmazódik meg a fiatal anyukában, aki a legjobbat szeretné gyermekének.

   Immár két éve működő Cseperedő program ebben segít eligazodni. Teszi ezt két vonalon is: egyrészt a Szülők iskolája beszélgetős, együttgondolkodós előadássorozattal, mely 1-2 havonta szakembereket szólít meg a gyerekneveléssel kapcsolatban, másrészt a heti rendszerességgel megvalósuló Ringató foglalkozással.

   A Szülők iskolája vendége volt már Eliaš Bosák Tünde gyerekpszichológus, Kozma Szabolcs logopédus, Hartmann Gabriella dietetikus, Karácsony Emőke csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó, Süll Tamás párkapcsolati tanácsadó, Hlavácsek Réka konduktor és fejlesztő pedagógus, Melecski Júlia gyógypedagógus és fejlesztő pedagógus, Pribránszki Marianna viselkedéspedagógus, nevelési tanácsadó, az érsekújvári ifjúsági vöröskereszt tagjai Ádámka Csaba és Lakatos Miklós.

   Ezeknek az előadásoknak a különlegessége, hogy együtt van a baba és a mama is. Mint egy nagycsalád, mindenki teszi a dolgát: a kicsik játszanak, az anyukák beszélgetnek, s akarva akaratlanul gyakorolják a szeretet kifejezésének több módját. Építik és bátorítják egymást, néha szóval, s néha csak egy-egy pillantással, mosollyal, érintéssel. Mert a szeretet képessége tanulható!

   A Ringató a kisgyermekkori zenei nevelés Kodály elgondolása alapján.

   Ez egy olyan foglalkozás-sorozat, ahol mintát adunk az egymásra figyelésre, közös játékra, közös éneklésre. Célunk az élménynyújtás: az anya és gyermeke is örüljön. A mondókák, lovagoltatók, simogatók, hintáztatók, sétáltatók, ringatók mind-mind az anya-gyerek kapcsolatát erősítve, ezt a célt szolgálják.

S még miért jó rendszeresen Ringatóra járni? 

- mert szép, értékes dalanyaggal és élő énekszóval, hangszerjátékkal vesszük őket körül;
- mert az első közösségi élményeket az édesanyjukkal élhetik át;
- mert a zenei képességek fejlődnek;
- mert a zenei képességek fejlődése hat az érzelmi intelligenciára, az értelmi képességek (emlékezet, figyelem, képzelet, kreativitás...) fejlődésére, a beszéd- és a mozgásfejlődésre is.
- mert a szülők is átélik a közös éneklés örömét;
- és mert olyan útravalót kapnak, amely egész életükben elkíséri őket: a zene szeretetét!

   Galántán és Nagymácsédon minden kedden illetve hétfőn valósulnak meg a Ringató foglalkozások, ahová szeptembertől ismét szeretettel várok minden kisgyermekes családot.

   A cseperedő program a BGA támogatásából valósul meg a Gavit égisze alatt.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  14/22 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom