logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  3/22 >>

A horgászat előnyei a gyerekek számára

3.9.2020 16:14

A horgászat népszerűsége ismét megemelkedett. Pozitív változást jelent, hogy a múlttal ellentétben, manapság egyre több nő és gyerek szenteli a szabadidejét ennek a férfias hobbinak. A horgászat nemcsak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is jótékony hatással lehet.
 
Mozgás a szabadban = egészséges gyerek

A mai gyerekeknek nincs annyi mozgásuk, mint amennyire szükségük lenne. Ennek az eredménye a túlsúly és a különböző modernkori egészségügyi problémák. Ezért mindenképpen támogatni kellene a gyerekeket a mozgásban, különösen azokat a tevékenységeket, amelyek a friss levegőn a szabadban történnek. Nagyon fontos a sok mozgás egy megfelelő lábbeliben (pl. gyerek cipő márka d.d. step), amely sportolás közben vagy más szabadidős tevékenységnél a természetben biztonságosan tartja a lábat. Érdekes aktivitás lehet a gyerekek részére a horgászat.

A horgászat összehozza a generációkat

A horgászat rejtelmeibe már a legkisebb gyerekeket is beavathatjuk, a fiatalokat egyaránt. Viszont amíg a gyerek nem tölti be a 15-ik életévét, kizárólag felnőtt kíséretében horgászhat csak. A kísérőnek nem kell horgásznak lennie, kötelessége viszont megvásárolni a horgászjegyet.

Talán a munkanapokon nem jut erre idő. Viszont a nagypapa biztosan szívesen vállalja ezt a kellemes feladatot. Még ha eddig nem is hódolt ennek a hobbinak, az unokák miatt biztosan nekivág.

Javítja a természettel való kapcsolatot

A gyerekek fokozatos megismeréssel szeretik meg a természetet. A horgászaton a nagypapával elég idő jut a természet megfigyelésére és a kíváncsi gyerekkérdések megválaszolására. Ha a gyerekek horgászkörre járnak, ott is számos ismeretekkel gazdagodnak.

Tökéletesíti a gyerek mozgáskészségét

A horgászbot bedobásán kívül, ami bizonyos erőfeszítést és az egész test mozgáskoordinációját igényli, minden rendes horgásznak el kell tudni végezni nagyon sok időigényes munkát is. A horgászkörön a gyerekek olyan tevékenységeket is végeznek, amelyek javítják a teljes mozgáskészségüket, beleértve a finom mozgásfejlődést. Hasznosak például a halak rajzolása vagy festése, műlegyek kötése, úszók készítése parafából vagy különböző díszérmék készítése horgászmotívummal.

Fontos tulajdonságok fejlesztése

Az egyik legfontosabb tulajdonság a türelem, amely biztosan jól jön majd a gyereknek. Még ha kényelmes gyerek cipő is lesz rajta, a várakozás bizony unalmas lehet. Bizonyára nem kell kiemelni, hogy a horgásznak néha órák hosszat kell várni a kapásra. És néha bizony nem biztos a siker. A horgászat megtanítja a gyerekeknek elfogadni a kudarcot, ha nem sikerül halat fogni, valamiről le kell mondani, ha vissza kell majd dobni a tóba a kifogott halat. A körön megtanulja a csapatmunkát is.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  3/22 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat