Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  8/108 >>

Hogyan tartsunk rendet a gyerekszobában?

26.3.2022 10:43

A gyerekszoba berendezése legyen szép és a célnak megfelelő. Nagyon lényeges az egészséges belső légkör - elégséges természetes fény, friss levegő és a helyiség tisztaságának megtartása, annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető legjobban érezhessék magukat. 

Ön is a rendszerető szülők közé tartozik? Mindannyiunk álma, hogy háztartásunk mindig szép és tiszta legyen. Annak érdekében, hogy a gyerekszoba a rend és kényelem oázisa legyen, nem kell minden nap portörlővel, porszívóval és egy vödör vízzel rohangálni. Egy jó benyomást keltő enteriőr tervezésének kulcsa az elégséges rakodótér kialakítása, ami lehetővé teszi az összes gyerekholmi rendben tartását. Legyen szó akár ruhákról, akár játékokról vagy iskolai eszközökről. Amennyiben patyolattiszta szobát szeretnénk, célszerű legalább egy évben egyszer megszabadulni a felesleges és nem használatos dolgoktól, amelyek csak útban vannak és rendetlenséget okoznak. Ide tartoznak például a ruhák és cipők, amelyeket már mindannyian kinőttek, vagy a játékok, tanulóbiciklik, rollerek, melyeket már a gyerekek nem használnak. Próbáljuk meg eladni vagy elajándékozni őket.    

Rakodóterek

Egyetlen gyerekszoba sem létezhet elégséges tágas rakodótér nélkül. Amikor tavaszi nagytakarítást tervezünk, kezdjük mindig azzal, hogy a ruhásszekrényből eltávolítjuk a szezonális ruhákat, amelyeket a nyári időszakban a gyerekek nem fognak hordani. A téli gyerek kabátok, sínadrágok, pulóverek, kardigánok és garbók elhelyezése a felső polcokon a legalkalmasabb. A középső és az alsó polcokat válasszuk szét praktikusan. Rakjuk külön az iskolai ruhákat, külön a szabadidő ruhákat, a sportos ruhákat és a pizsamákat is. Az otthoni ruhákat és a pizsamákat tegyük szemmagasságba, hogy a kicsiknek is mindig kéznél legyenek. A cipős szekrényben a felső polcokat iktassuk be az otthoni papucsoknak és az alsókat pedig a kinti cipőknek. Minél fiatalabbak a gyerekek, annál lejjebb legyenek a gyerekcipők, hogy a kisebb gyerekek egyedül is elérjék őket. A szagok semlegesítésére használjunk friss levendulát, rozmaringot, mentát vagy vaníliát.

Tisztaság fél egészség

Kis gyerekek mellet nehéz feladat mindig patyolat tisztaságot tartani a háztartásban, még a rendmániásoknak is. A felesleges fáradozástól meg tudjuk magunkat kímélni, ha jól rendszerezzük a munkánkat és megfelelően tervezzük meg a belső teret. Általánosságban is jól ismert tény, hogy a rendetlenség negatív hatással van ránk - stresszt és figyelmetlenséget idéz elő. A rend nyugalmat áraszt és könnyebben tudunk orientálódni. A jól organizált és rendben tartott lakótér használata sokkal egyszerűbb és komfortosabb. Pozitívan hat az érzékeinkre, kicsiknél és nagyoknál egyaránt. Amennyiben a kisebb gyerekeket is bevonjuk a takarításba, vigyázzunk, nehogy csak kutyafuttában tegyük. A takarításnál ne felejtsük el a megfelelő öltözéket és lábbelit, hogy megelőzzük az esetleges baleseteket.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  8/108 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom