logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  10/142 >>

Várba zárt történelmünk

26.6.2019 16:48 | Horváth Judit

   Fiatalokat megszégyenítő lendülettel indul neki a szépkorúak csapata minden közös utunknak és programunknak. A májusi kirándulásunk még inkább megerősítette ezt a tényt. Ezúttal egy sportos várlátogatást terveztünk a szépkorúak népes csapatának, megmászva Trencsén és Beckó várának meredek útjait, számos lépcsőjét, tornyait. Megismerkedtünk a két vár történetével, melyből újra és újra visszakacsint a magyar történelem, közös múltunk. A lábakat igénybe vevő túraterv ellenére szép számmal csatlakoztak hozzánk a kirándulni vágyók és 3 buszunk indult a várakat „ostromolni”.

   Az ebédünket is, egy a Trencséni vár legendájához kötődő vendégfogadóban fogyaszthattuk el, meseszép környezetben. A monda szerint a fogadó építése a Szapolyaiak trencséni uralmának idejére tehető.  Egy török pasa, Omar történetét meséli el, aki szerelmétől hajtva a gyönyörű Fatima iránt, aki Szapolyai István foglya volt, megígérte Szapolyainak, hogy kutat ás a sziklába, ha utána elengedi Fatimát. A kutat Omar végül kiásta és elvitte Fatimát haza. Állítólag, amikor útban voltak a várból kifelé, Fatima fátyla beleakadt az egyik bokorba. Ezen a helyen épült körülbelül a 16. században az említett fogadó, amelyet Fátyolnak neveztek el. Mai neve Fatima.  

   Nagy örömmel fogadtuk a Dunaszerdahelyi járásból hozzánk csatlakozott kirándulni szerető szépkorúakat is. Isten hozott minden új érdeklődőt a csapatunkban!

   A májusi hónapot egy jótékonysági gyűjtéssel zártuk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. Az összegyűlt adományokat (tartós élelmiszer, higiéniai eszközök) május 30-án vittük el személyesen és adtuk át Déván az alapítvány helyi munkatársainak. Köszönet mindenkinek az önzetlen segítségért.

   Programjaink sokszínűek, és nagy örömünkre, egyre nagyobb az érdeklődés rendezvényeink iránt. Bővebb információkért rendezvényeinkkel és működésünkkel kapcsolatban keressék bizalommal munkatársainkat telefonon: Fodor Szilvia - 0905/30-38-60, Kovács Marcela - 0902/82-29-67, Horváth Judit - 0915/46-45-10 vagy látogasson el irodánkba: Galánta – Városi Könyvtár épülete, 1. emelet, 10-es ajtó.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  10/142 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat