logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  40/268 >>

PETŐFI - TOMPA ORSZÁGOS SEREGSZEMLE 2022

22.3.2022 22:23 | Mézes Rudolf

   A TERRA Hírújság februári számában részletesen írtunk arról, hogy milyen gondokkal küszködik a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség, a Csemadok a minden bizonnyal legnagyobb tömegeket megmozgató, több mint három évtizedes múltra visszatekintő eseménye (ha a Jókai Napokat is számoljuk – több mint fél évszázados), a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny megrendezésével.

   Múlt havi írásunkban jeleztük, a Csemadok országos vezetése arra kérte az egyes területi titkárságokat, a magyar kultúra napi ünnepség keretében sorra került OT ülésen, hogy február elejéig készítsenek egy helyzetjelentést régiójukat illetően, hogy Szövetségünk Országos Elnöksége tudjon felelősségteljes döntést hozni ezen nemes megmérettetéssel kapcsolatban.

   Az országos tisztségviselők a február eleji elemzés alapján február 11-re összehívták az Országos Elnökséget, majd február 14-én, az országos titkári értekezlet keretében meghozták azon döntésüket, mely azóta a világhálón keresztül bizonyára eljutott a legilletékesebbekhez, egyes iskoláink pedagógusaihoz, valamint vers- és prózamondás iránt érdeklődőkhöz is.

   Kulturális Szövetségünk, a Csemadok Országos Elnöksége megállapította, hogy a járványhelyzetre és annak következményeire való tekintettel a Tompa Mihály Országos Versenyt a szervezők a megszokott formában idén nem tudják megvalósítani. Ugyanakkor a vers- és prózamondók mozgalmát nem szeretnénk megszakítani. A Csemadok Országos Elnöksége ezért úgy határozott, hogy meghirdeti a Petőfi-Tompa Országos Seregszemlét, különös tekintettel a Petőfi-emlékévre. A Petőfi-Tompa Országos Seregszemlén részt vehetnek mindazok a tanulók, akik a Tompa Mihály Országos Verseny első fordulóján, az iskolai fordulókon helyezést nyertek. Az onnan továbbjutók versenyezhetnek a Petőfi - Tompa Országos Seregszemle körzeti- (ahol az indokolt) és járási versenyein, ahonnan a regionális seregszemlére jutnak tovább. Az országos seregszemlét abban az esetben tartjuk meg, amennyiben a járványügyi helyzet ezt megengedi, áll a felhívás bevezetőjében.

   A Csemadok Országos Tanácsa a Csemadok területi választmányaival és társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével és a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével a PETŐFI - TOMPA ORSZÁGOS SEREGSZEMLE osztály, iskolai, körzeti versenyeit március 10-ig kéri megrendezni, mely időpont egyben a Benevezési lapok benyújtásának a határideje is.

   A járási versenyek megvalósítási időpontja április 15., a húsvéti ünnepek kezdete, majd ezt követően a helyzettől függően, május közepéig tervezzük megvalósítani a négy regionális seregszemlét Galántán, Érsekújvárban, Nagykürtösön és Rozsnyón.

   Az országos seregszemlét (döntő) a járványügyi helyzettől függően szeptember végéig szeretnék a szervezők megvalósítani Érsekújvárban, mivel a rimaszombati Városi Művelődési Központot májustól elkezdik felújítani.

   A mi régiónkban, a Mátyusföldön, a Galántai és Vágsellyei járásban, ahogy azt már előzetesen jeleztük a március 10-ig beküldött jelentkezők számától, valamint a koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott rendeletektől függően április 1-13. között tervezzük megrendezni a seregszemle járási döntőjét.

   Örömmel tölt el bennünk, hogy iskoláink jelentős része, több mint a fele már jelezte részvételi szándékát a Petőfi – Tompa Országos Seregszemlén és eddig Alsószeliből, Diószegről, Felsőszeliből, Galántáról, Negyedről, valamint Vágkirályfáról már érkeztek a jelentkezések, a Benevezési lapok irodánkra.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  40/268 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat